AMD, Oyuncuları Sahte Wraith Prism Soğutuculara Karşı Uyardı

Paranız boşa gitmesin

AMD'nin çeşitli Ryzen modelleriyle birlikte de sunduğu stok soğutucu Wraith Prism RGB, oyunculardan yüksek not almayı başarmıştı. Hem görsel yönü oldukça kuvvetli, hem de oldukça iyi iş çıkaran bir soğutucu bu. Şu anda da aralarında Ryzen 9 3900X, Ryzen 7 3800X, Ryzen 7 3700X ve Ryzen 7 2700X gibi isimlerin de bulunduğu işlemcilerle birlikte stok olarak geliyor.

AMD'nin bu soğutucularında 4 tane bakır ısı borusu bulunuyor. Isı boruları elbette soğutucuların verimliliğinden büyük rol oynuyorlar ve dolayısıyla piyasada görülmeye başlayan 6 ısı borulu Wraith Prism RGB'ler de heyecan yaratmayı başarmıştı. Ancak AMD'nin bu konuda ciddi bir uyarısı var: 6 ısı borulu soğutucular sahte.

"AMD'nin şu an için ekstra ısı borusuna sahip Wraith Prism soğutucular sunma gibi bir planı bulunmamaktadır. Üçüncü parti firmalar tarafından geliştirilen bazı soğutucuların resmi AMD Wraith Prism görünümü altında altı ısı borusu kullandığını ve bu ürünlerin AMD markasını yasadışı olarak kullanarak piyasaya sürüldüğünü gördük. Bunlar gerçek AMD ürünleri değildir, AMD tarafından test edilmemiş ve onaylanmamıştır. Bu ürünlerin kaynağını aktif olarak araştırmaktayız ve haklarımızı korumak için de gerekli adımları atacağız" diyor AMD.

Bu ürünler gerçekten de logosundan tasarımına kadar aşırı derecede gerçekçi. Yani eğer Wraith Prism satın almak istiyorsanız ve ilanda 4'ten fazla ısı borusu olduğuna dair bir ibare varsa, ya da elinize geçen üründe 6 ısı borusu varsa o soğutucunun kesinlikle sahte olduğunu söyleyebiliriz. İlanlara bakarken bu detaya dikkat etmenizi öneririm.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum