AMD PC Pazarından Çekilebilir

AMD tarafından kötü haberler geliyor

Yeni 300 ve Fury ekran kartı serileri ile önemli gelişmelere imza atan AMD tarafında hali hazırda devam eden mali kriz esintileri son bulmuyor.

Geride bıraktığımız çeyrekte 180 Milyon Amerikan Doları zarar ettiğini söyleyen AMD yetkilileri, bu hafta ise hisselerinin yüzde 5 değer kaybettiğini açıklamıştı. Bunun ardından AMD'nin CEO'su Lisa Su, yatırımcılar toplantısında AMD'nin GPU geliştiren kısmı ATI hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Lisa Su yaptığı açıklamada AMD'nin kar getiren marketlere yatırım yapacağı ve kişisel bilgisayar pazarından çok fazla kar edemediğini söyledi. Diğer bir yandan AMD'nin oyun endüstrisi ve veri merkezleri gibi büyümekte olan alanlara daha fazla yatırım yapacağı söyleniyor.

Nvidia ve Intel'in ise giyilebilir cihazlar, otomobiller, mobil cihazlar gibi yeni teknolojilere yatırım yaptığını varsayarsak, AMD'nin ilerleyen dönemlerde kısıtlı bir gelir yelpazesinin (GPU, İşlemci ve APU) olacağını söyleyebiliriz.

Son olarak Lisa Su bu planın uygulanması için 3-5 yıl arasında bir zaman dilimi gerektirdiğini söyledi. Yani 2018 veya 2020 yıllarında AMD'nin kişisel bilgisayar pazarından çekilebileceğini söylemek mümkün.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum