American McGee Oyun Dünyasından Çekiliyor

Günün kötü haberi

Alice: Madness Returns günümüzde hala kemik bir hayran grubuna sahip. Oyunun geliştiricisi olan American McGee, bu işi uzun süredir yapıyor. Fakat EA, geliştiricinin son projesine de yeşil ışık yakmayınca McGee bu işe nokta koymaya karar verdi.

McGee, bir süredir Patreon hesabı üzerinden "Alice: Asylum" isimli yeni oyununu fonlamaya çalışıyordu. Yıllar içerisinde oyunu da geliştiren McGee, aynı Patreon hesabı üzerinden yayınladığı "Maceranın Sonu" başlıklı yazısında oyun geliştirmekten vazgeçtiğini açıkladı. Efsanevi isim, EA'in son projesine onay vermediğini paylaştı.

McGee'nin yaptığı açıklamada kafaları epey karıştıran detaylar var. Örneğin EA, McGee'nin Alice projesine "pazarın durumu ve IP'nin gördüğü ilgiyi" araştırarak ret yanıtı vermiş. Fakat aynı açıklamada Alice'in EA için önemli bir isim olduğunun ve bu markayı lisanslama ya da haklarını satma gibi bir fikirleri olmadığının notu düşülmüş.

Ünlü geliştirici sözlerine veda ederken bir daha Alice ya da oyun geliştirme ile ilgili şeyler duymak istemediğini ifade etmiş. Yani bir gün yeni bir Alice oyunu görecek olsak bile, o projede American McGee ismi olmayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum