Amerika'da 2017'nin En Çok Gişe Yapan Filmi Star Wars: The Last Jedi Oldu

Aksini bekleyen var mıydı?

Star Wars demek gişe demek. İlk film A New Hope'tan beri her Star Wars filmi gişeyi alt üst etti. Özellikle son yıllarda arka arkaya Star Wars filmlerinin çıkması ile merak edilen tek konu herhangi bir gişe rekoru kırıp kıramayacağı haline dönüştü.

Star Wars: The Last Jedi tahmin edildiği gibi oldukça yüksek bir gişe yaptı. 533.1 milyon dolarlık gişe ile 2017 yılını Amerika'da zirvede tamamladı. Dünya çapında ise 2017'nin lideri Beauty and The Beast filmi fakat herkes The Last Jedi'ın liderliği ele geçireceğine emin. Fakat Star Wars: The Force Awakens'ın başarısının yanından bile geçemiyor ne yazık ki. Sadece Amerika gişesi 936 milyon dolar olan film, dünya çapında 2 milyar doları geçmeyi başarmıştı. Şu an The Last Jedi'ın dünya çapında elde ettiği gişe The Force Awakens'ın yerel gişesine yaklaşmak üzere. Bu gişe rakamları bize normal gelse de Disney'in gidişattan çok da memnun olmadığı söyleniyor. Her ne kakadar şimdilik dedikodu olsa da ateş olmayan yerden duman çıkmaz. 

Box Office Mojo'dan aldığımız bilgilere göre ise Star Wars: The Last Jedi şu an itibari ile ülkemizde 2 milyon dolarlık bir gişe rakamına ulaşmış ve Rogue One'ı geçmiş durumda. The Force Awakens ise ülkemiz gişelerinden 5.8 milyon dolarlık bir kazanç elde etmişti. 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum