Analistlere Göre Birkaç Yıl İçinde 20 Milyon PC Oyuncusu Konsol ve Yayın Servislerine Geçecek

20 milyon aslında pek de yüksek bir sayı değil

Jon Peddie Research analiz firmasının yayınladığı son raporlara göre önümüzdeki yıllarda PC'den konsol ve yayın servislerine geçişlerin hızlanacağı öngörülüyor. Özellikle de PC oyun pazarında uzmanlığıyla bilinen JPR, oyuncuların 2022 yılına kadar olan süreçte yavaş yavaş PC'den uzaklaşarak "TV oyun platformlarına" geçiş yapacağını söylüyor. Bahsi geçen platformlar arasında konsollara ek olarak Apple TV ve Google Stadia gibi yayın servisleri de var.

JPR, PC pazarındaki yeniliklerin yavaşlamış olması ve yeni donanımlar arasında geçen sürenin uzamasının bu geçişlerde etkili olacağını belirtmiş.

Bu geçişin daha çok düşüş PC konfigürasyonuna sahip oyuncular tarafından gerçekleştirileceği de belirtilmiş raporda. Burada düşükten kasıt 1000$'ın altında sisteme sahip olan oyuncular. Bu cihazların verdiği performansla ortalama konsolların verdiği performans arasındaki farklar, konsolların exclusive oyunları ve sürekli gelişen TV teknolojilerinin geçişi hızlandıracağı söyleniyor.

Her ne kadar bu rapor çoğu sitenin dikkatini çekmiş olsa da PC oyunculuğunun gerilemeye başladığını söylemek, en azından bahsi geçen sayılar çerçevesinde bunu yapmak pek de mantıklı değil. Her ne kadar son yıllarda net rakamlar açıklanmamış olsa da bundan birkaç yıl önce dünya üzerinde yaklaşık olarak 1.8 milyar oyuncu bulunduğunu ve bunların da 1.2 milyarının PC kullanıcıları olduğunu öğrenmiştik. Son yıllarda konsol pazarının daha da genişlediği bir gerçek ama PC oyuncu sayısının yine bu civarlarda olduğunu tahmin etmek güç değil. Dolayısıyla 20 milyonluk bir geçişi 'çentik' olarak değerlendirmek mümkün ama bu geçişler özellikle de yayın servislerinin geleceği açısından önemli bir veri olacak.

Mesela aranızda düşük konfigürasyonlu PC'ye sahip olanlar varsa sormuş olayım, PC'de oyun oynamayı bırakıp tamamen konsola veya yayın servislerine geçmeyi düşünür müydünüz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum