Anthem'in Baş Yapımcısı BioWare'den Ayrılıyor

Kaptanlar gemiyi terk mi ediyor?

Olaylı çıkışının ve düşük inceleme puanlarının etkisinden kurtulmak için çabalayan Anthem'e çok kısa süre önce Cataclysm güncellemesi gelmişti ve gecikmeyle de olsa yayınlanan bu güncellemenin oyuncu sayısını artırması bekleniyordu. Ancak bu güncellemenin yayınlanmasının üzerinden henüz pek bir zaman geçmeden BioWare'den önemli bir ayrılık haberi geldi. Anthem'in baş yapımcısı Ben Irving, başka bir oyun stüdyosunda çalışmak için BioWare'den ayrılmaya karar verdiğini açıkladı.

Ben Irving 8 yılı aşkın süredir BioWare bünyesinde çalışıyordu ve kendisi Star Wars: The Old Republic'in de baş yapımcısıydı. Anthem, BioWare'in Edmonton stüdyosundan alınıp BioWare Austin'e verildiğinde oyunun sorumluluğu da Ben Irving ve Chad Robertson'a verilmişti.

Henüz Anthem'de Ben Irving'den oluşan boşluğu kimin dolduracağı belli değil. BioWare denince akla gelen ilk isimlerden olan Mark Darrah ve Mike Gamble Dragon Age 4 üzerinde çalışıyor ve bu yüzden Anthem'e dönmeleri pek mümkün görünmüyor. Tam da Cataclysm ile toparlanma sürecine giren oyun için bu ayrılığın önemli bir darbe olduğunu söyleyebiliriz sanırım, etkileriniyse önümüzdeki dönemde göreceğiz.


Irving kararını Twitter hesabından açıkladı ve şunları söyledi:

"BioWare'de geçirdiğim 8 inanılmaz yılın ardından yoluma devam etmeye karar verdim ve bir başka oyun firmasındaki heyecan verici bir fırsatı kabul ettim. Yıllar yıllar önce ilk kez Baldur's Gate oynadığım günden beri hep BioWare'de çalışmayı hayal etmiştim. Bana muhteşem insanlarla müthiş oyunlar üzerinde çalışma şansı veren herkese sonsuza dek minnettar kalacağım. Anthem'in geleceğinin parlak olduğuna inanıyorum - oyun üzerinde harika bir ekip çalışıyor ve ilerlemesini de saha kenarından takip etmek (ve oynamak) için sabırsızlanıyorum. Anthem camiasıyla yayınlar, Twitter ve Reddit üzerinden iletişimde olmayı gerçekten çok sevdim. İyi zamanlarımız da oldu, kötü zamanlarımız da. Jesse Anderson (@Darokaz) ve Andrew Johnson'ın (@UNTDrew) ellerinde güvendesiniz (zaten bir süredir böyleydi). Tümünüze en iyi dileklerimi gönderiyorum. Ben."

Irving hangi oyun stüdyosuyla çalışmaya başlayacağını da açıklamadı ama içimden bir ses bunun Microsoft'un The Initiative stüdyosu olduğunu söylüyor. Stüdyo son zamanlarda işe alımlarını sıklaştırdı ve geçtiğimiz günlerde de Anthem gelişticilerinden Ryan Duffin'in de aralarında bulunduğu dört kişiyle daha anlaşma yaptı. Herhalde Irving'in nereyle anlaştığı önümüzdeki günlerde belli olur.

Anthem, PC, PS4 ve Xbox One'da mevcut.

YORUMLAR
MSelm
16 Ağustos 2019 14:02

Ey Bioware, her şeye rağmen hala en sevdiğim stüdyosun. Bak ne olur, Dread Wolf'u ziyan etme.

 

 

Parolamı Unuttum