Apple, 2 Trilyon Dolar Değere Ulaşan İlk Teknoloji Firması Oldu

Pandemi mi dediniz?

Bundan iki sene önce Apple'ın değeri 1 trilyon doları geçmiş ve bu değer o dönem Apple'ı dünyanın en değerli teknoloji firması haline getirmişti. Tüm dünyanın pandemi ile boğuştuğu, ekonomilerin alt üst olduğu bu dönemde Apple bana mısın demedi ve değerini iki yıl içerisinde ikiye katladı.

Dün Apple'ın hisseleri 467.55$ değere ulaştı ve firmanın yaklaşık olarak 4.3 milyon hissesi olduğunu düşünürsek firma değeri 2 trilyon doları geçmiş oldu! Apple böylece Suudi Arabistan'da devletin sahip olduğu Saudi Aramco'dan sonra 2 trilyon dolar değerini geçen ikinci firma olmayı başardı. Ancak Saudi Aramco'nun güncel değeri 1.76 trilyon dolar civarında. Zaten bu ay başında Apple, Saudi Aramco'yu geride bırakarak dünyanın en değerli firması haline gelmişti.

2 trilyon doların nasıl bir büyüklük olduğunu belirtmek gerekirse, Dünya Bankası'nın verilerine göre tüm dünyada ekonomisi 2 trilyon dolardan büyük olan sadece 8 ülke (ABD, Çin, Japonya, Almanya, Hindistan, İngiltere, Fransa ve İtalya) bulunduğunu söyleyebiliriz. 

Apple şu sıralar Epic Games ile davalı bildiğiniz üzere, bu davadan çıkacak kararın Apple'ın değerine nasıl etki edeceğini de zaman içinde göreceğiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum