Apple, Epic Games Oyunlarına Apple ID İle Girişi Kaldırmaktan Vazgeçti

Oyunculara iş çıkmasın

Apple, Epic Games ile olan sürtüşmesini yeni bir boyuta taşımaya karar vermiş ve Fortnite ve diğer Epic Games oyunlarını Apple ID kullanarak oynayan oyunculara "11 Eylül'den sonra bunu yapamayacaksınız" demişti. Epic Games de bunun üzerine oyuncuları bilgilendirerek Sıgn In With Apple seçeneğinin kalkacağını ve oyuncuların Epic Games hesaplarındaki email ve şifrelerini güncellemeleri gerektiğini bildirmişti.

Kısa süre içinde verilen bu karar oyuncuları zor durumda bırakacaktı, çünkü Apple ID ile giriş yapma seçeneği gitmeden önce giriş yaparak email adresinizi güncellemediğiniz takdirde Epic'ten bunu "elle" yapmasını istemek zorunda kalacaktınız.

Neyse ki Apple son anda bu düşüncesinden vazgeçti ve oyuncular da rahat bir nefes aldı. Apple, Apple ID ile giriş yapma özelliğini "süresiz biçimde uzattıklarını" ve Apple kullanıcılarının yine eskisi gibi Fortnite ve diğer Epic Games oyunlarına giriş yapabileceklerini söyledi.

Ancak Epic yine de oyunculara hesaplarını her ihtimale karşı güncellemelerini ve bu özelliğin ileride Apple tarafından kaldırılabileceği gerçeğine hazır olmalarını söylüyor. 

Bakalım bu çekişmedeki bir sonraki adım hangi taraftan gelecek?

YORUMLAR
sSnake
11 Eylül 2020 20:46

Epic inatçı çocuk gibi ısrarcıyken Apple'da mahalle kabadayısı gibi asarım keserim modunda dolaşıyor resmen. Bence Apple'ın başında şimdi Steve Jobs olsaydı kesinlikle daha olumlu bir hava hakim olurdu ortada. Kendisi de bir geliştirici ve gene Apple'ın üst düzey züppelerinden zamanında az çekmediği için uzlaşmacı bir tutum sergileyebilirdi Apple.

Parolamı Unuttum