Apple, Fortnite'ın App Store'a Dönmesine İzin Vermedi

iOS kullanıcılarından Fortnite'a elveda

Apple son yılların en popüler oyunlarından biri olan Fortnite'ı kara listeye aldı, iPhone kullanıcıları uzunca bir süre, belki de yıllarca Fortnite oynama imkanına sahip olamayacaklar.

Epic ile Apple arasındaki davada çıkan ilk karar gerek Epic, gerek Apple açısından olumlu karşılanmıştı aslında. Kararda Apple'ın uygulama geliştiricilerinin dış satın alma ve ödeme sistemleri kullanmalarını engelleyemeyeceği söylenmiş, ancak Apple'ın mobil oyunlarda bir tekel olmadığı, oyun içi satın alımlardan pay almaya hakkı olduğu, Epic ile Apple arasındaki sözleşmenin hukuka uygun olduğu ve Epic'in bu sözleşmeyi bile bile bozduğu belirtilmişti.

Epic karara saygı duyduğunu açıklamış, hatta ortamı iyileştirmeye de çalışmıştı. Epic CEO'su Tim Sweeney Apple yöneticisi Phil Schiller'a mektup yazarak Apple'a mahkemenin talebi doğrultusunda 6 milyon dolar ödeme yapıldığını, Apple platformlarında yayınladıkları oyunlarda Apple'ın kurallarına uyulacağını söylemişti. Buna karşılık geliştirici hesabının geri açılmasını talep etmişti Epic.

Apple'dan cevap geldi ama olumsuz olarak. Apple, Epic'in geliştirici hesabının açılmayacağını söyledi.

"Mahkemenin kesin kararı açıklanana kadar bu konudaki talepleri de değerlendirmeye almayacağız" diyor Apple. Bu da temyizler falan düşünüldüğünde Fortnite'ın 5 yıla kadar bir süre için Apple platformlardan uzak kalacağı anlamına geliyor.

Tim Sweeney'in bu konudaki sert açıklamalarını Twitter hesabından okuyabilirsiniz. Açıklamalar "Apple yalan söyledi" ile başlıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum