Aralık'ta Ne Oynasak?

Zorlu bir yılın son ayı

Hepimiz için oldukça zor geçen bir yılı geride bırakmamıza artık 30 günden az kaldı. İnsanlık tarihine geçecek 2020 yılı oyun sektörü için de kayıplarla dolu bir yıl oldu. Ertelemelerin ardı ardına geldiği yıl içerisinde Ian Holm (LoTR), Rick May (TF2), Grant Imahara (Mythbusters), David Prowse (Star Wars) ve Sean Connery (James Bond) gibi sevilen isimlere de veda ettik. Fakat her hikayede olduğu gibi bu yılı da mutlu bir sonla bitireceğiz gibi görünüyor.

Hazırsanız 2020 yılının son ayında bizleri heyecanlandıran oyunları birlikte incelemeye başlayalım.

Empire of Sin (PC, PS4, Xbox One, Switch) – 1 Aralık

Şu sıralar revaçta olan mafya türüne yakından bakan oyunlardan biri olacak Empire of Sin, yılın son ayının ilk günlerinde karşımıza çıkacak iki oyundan biri olacak. Sıra tabanlı savaş mekaniklerini seven oyuncular için olmazsa olmaz gibi görünen EoS, kendi suç imparatorluğunuzu kurmanıza izin verecek.

Oyunda 1920’li yılların Amerika’sına doğru seyahate çıkıyoruz. Alkolün yasaklı olduğu “Prohibition” döneminde geçecek Empire of Sin’de, kendi imparatorluğumuzu kurarak Chicago’yu ele geçirmeye çalışacağız. Alkol şişelerinin sözünün geçtiği dönemde adamlarımız ile birlikte rakip gangsterleri de ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapacağız.

Empire of Sin’in arkasında, oyun dünyasının rock yıldızlarından olan John Romero’nun stüdyosunun bulunduğunu hatırlatmakta da fayda var. Oyunun dağıtımını ise Paradox Interactive üstlenmiş durumda.

Twin Mirror (PC, PS4, Xbox One) – 1 Aralık

Life is Strange ile ses getiren DONTNOD ekibi, bu kez Twin Mirror ile karşımıza çıkıyor. Aynı Life is Strange gibi hikaye odaklı bir oyun olacak Twin Mirror, “psikolojik korku” türünün içerisine konumlandırılmış. Yayınlanan fragmanlarda da bu hissin oldukça iyi şekilde verildiğini söylemek mümkün.

Sam isminde bir karakteri oynayacağımız ve oyunun Basswood şehrinde geçeceği şimdiden doğrulanan bilgiler arasında. Çok ciddi bir ayrılık sürecinden geçen ve psikolojik bunalıma giren Sam, bir arkadaşının cenazesi için döndüğü Basswood’da ilginç bir olayla karşılaşacak. Otel odasında kanlı kıyafetlerle uyanan Sam’in hikayesini çözmek ise bize kalacak.

Oyunun hikayesi oldukça ilgi çekici görünüyor. DONTNOD ekibinin hikaye anlatımındaki başarısı da göz önüne alındığında, Twin Mirror’ın bu ayın en çok merak edilen oyunları arasında olduğunu söylemek mümkün.

Immortals Fenyx Rising (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, Stadia) – 3 Aralık

Ubisoft’un “yeni bir Zelda” yaratma projesi gibi görünen Immortals Fenyx Rising, 2020 yılının en çok merak edilen oyunlarından biri. Oldukça renkli bir evrene ve aynı çeşitlilikte karaktere ev sahipliği yapacak oyun, bizleri Antik Yunan çağına doğru ufak bir yolculuğa çıkartacak.

Fenyx isimli karakterimizin Golden Shores’a çıkışı ile başlayacak maceramızın temelinde Typhon isimli kötü karakteri yok etmek bulunacak. Tanrıların esaretinden kaçmayı başaran bu canavar dünyaya kaos getirmek istiyor olsa da bu dünyanın kahramanı olarak Yunan tanrılarının güçlerini özümseyerek bu canavarın karşısına çıkacağız. Bolca zindan ve ek içeriğin bizleri beklediği Immortals Fenyx Rising, aklımıza gelebilecek her platform üzerinde çıkış yapacak.

Adı daha önce Gods and Monsters olarak açıklanan oyunun isim değiştirme hikayesi de bir hayli ilginç.

Cyberpunk 2077 (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia) – 10 Aralık

Cyberpunk 2077 ile olan ilişkimiz arapsaçına dönmüş durumda. Üst üste ikinci, toplamda üçüncü kez “Ne Oynasak?” yazı dizimize konuk olan oyun, sonunda birkaç gün içerisinde bizlerle olacak. Tabii bir aksilik çıkmazsa…

Artık oyun hakkında sizlerin bilmediği, bizlerin de söylemediği hiçbir şey kalmadığına inanıyorum. Bu erteleme süreci boyunca bizlerle yeni araçları, stilleri ve pek çok şeyi paylaşan geliştirici CD Projekt Red, oyunun 10 Aralık’ta kesin olarak çıkış yapacağını da duyurdu. Yine de bunu daha önce de birkaç kez duyduğumuzu hatırlatmakta fayda var.

Adeta yolunu gözlediğimiz bir sevgiliye dönen Cyberpunk 2077, bakalım bu sefer gerçekten çıkış yapabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum