Araştırmalara Göre CoD: Warzone, Fortnite'tan Daha Popüler

Battle royale'lerin savaşındaki son ikili

Call of Duty: Warzone ciddi bir popülariteye ulaşmış durumda. Ücretsiz bir battle royale oyunu olan Warzone, gençler arasında Fortnite’ın önüne geçmeyi bile başarmış.

Tabii ki bu bizim iddiamız değil. Tam tersine araştırma, uzun süredir sektör analizi yapan Yahoo’nun kendisinden geliyor. Yaklaşık 10.000 genç oyuncu üzerinde bir anket yapan Yahoo, Kuzey Amerikalı oyuncuların Fortnite’tan çok Warzone’u tercih ettiğini keşfetmiş. Öyle ki ankete katılan 9.800 kişi direkt olarak Warzone’u seçmiş.

Geçtiğimiz bahar ayında oyuncuların yüzde 53’ü Fortnite’ı tercih ederken Warzone’un hayatımıza girişi ile birlikte bu rakam yüzde 37’lere kadar gerilemiş. Ankete katılan oyuncuların yüzde 62’si, Warzone çıkış yaptığından beri CoD dünyasına geçiş yaptığını ifade ediyor. Daha da ilginç olan istatistik ise katılımcıların büyük bir kısmının Black Ops Cold War’u, Cyberpunk 2077’den daha fazla merak ediyor oluşu.

Özellikle pandemi sürecinde artan oyuncu sayısı ile birlikte ciddi yükseliş gösteren Warzone’un, üç günde 15 milyon oyuncuya ulaştığı iddia edilmişti. Bir anda listelerin zirvesine oturan battle royale oyunun boyutları ise hala tartışma konusu.

Bakalım Call of Duty Black Ops Cold War, Warzone’u hayatta tutabilecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum