Araştırmalara Göre Minecraft Oynamak Yaratıcılığı Artırıyor

Yaratıcılık modu...

Pek çok araştırmacı şiddet ve oyunlar arasındaki bağı araştırmaya devam ederken, yeni testler oyunların aslında hayatımıza olumlu etki yaptığına işaret ediyor. Minecraft gibi oyunların oyuncuları çok daha yaratıcı düşünmeye ittiğini kanıtlayan bu araştırmalar, Iowa State Üniversitesi'nden geldi.

Üniversitenin yaptığı araştırmaya göre oyun oynamak yaratıcılığı güçlendiriyor. Tabi bu durum oynadığınız oyuna ve onu nasıl oynadığınıza bağlı. Bir avuç katılımcıyı 4 farklı gruba bölen araştırmacılar, bu grupların her birine 40 dakika sürecek farklı görevler vermiş. Bir grup bu sürede TV izlerken, ikinci grup NASCAR oyunu oynamış. Kalan diğer iki grup ise Minecraft'ın başına geçmiş.


Süre dolduğunda katılımcıların yaratıcılığını ölçmek adına dünya dışı bir uzaylının resminin çizilmesi istenmiş. Araştırmacılar bu resimleri insana olan benzerlikleri üzerinden değerlendirmiş. Minecraft oynayan grubun, insana en uzak uzaylıları çizerek en yaratıcı ekip olduğu anlaşılmış. 

Verilerden ilginç olanı ise Minecraft'ı "yaratıcı" olarak oynaması istenen ikinci grubun, TV izleyen ve yarış oyunu oynayan gruplardan daha iyi sonuçlar alamayışı olmuş. Şuradan ulaşabileceğiniz videoda psikolog Douglas Gentile'in sonuçları açıklamasını inceleyebilirsiniz.

Gentile: "Minecraft'ın yaratıcılığınızı yükseltmeye yardımcı olduğu ortada. Fakat bunu isteyip istememe kararı da sonucu etkiliyor gibi görünüyor."

YORUMLAR
Walter o`Dim
12 Temmuz 2019 16:29

Abuk subuk getalar yerine minecraft oynamaları kabul edilebilir.

Decypher
Walter o`Dim
12 Temmuz 2019 19:11

Bir arkadaşım ilkokul öğrencilerine Minecraft yoluyla ders veriyor, sonuçları da oldukça başarılı.


Parolamı Unuttum