ARK'ın Baş Yönetmeni Fiyat Artışı Hakkında Konuştu

E isteseydiniz 49$'dan da çıkarabilirdiniz oyunu?

ARK: Survival Evolved'un erken erişim sonrası resmi çıkış tarihinin açıklanmasıyla birlikte, oyunun fiyatının arttığı da duyurulmuştu. Doğal olarak 2 yıldır erken erişimde 49$'a satılan bir oyunun fiyatı 60$'a çıkınca, birçok oyuncu da haklı olarak isyan etti.

Geliştirici firma Wildcard'ın kurucularından Jeremy Stieglitz, yaşanan fiyat artışı hakkında konuştu. Stieglitz, oyunu kutulu olarak satışa sunacaklarında distribütör firmaların Steam fiyatından daha pahalıya satmayı kabul etmeyeceğini, bu yolun insanları kutulu satışlardan uzaklaştıracağını belirtti ve bu neden böyle bir fiyat artışı yapmak "zorunda" olduklarını belirtti. Oyunun fiyatının 8 Ağustos yerine şimdiden artmasını ise "nasıl olsa oyun çıkınca 60$ olacak, birkaç ay önceden de aynı fiyattan almak bir şeyi değiştirmeyecek" gibi bir açıklama yaptı.

-> ARK: Survival Evolved Erken Erişimden Çıkıyor Ama Oyunun Fiyatı Tavan Yaptı

Açıkçası Wildcard'ı ben pek sevmem, ARK'ı çıktığı günden beri oynayan biri olarak oyunu geliştirme yöntemlerinden pek memnun değilim. Erken erişimde olan bir oyuna ücretli bir DLC çıkarmak gibi bir hataya düşen firma, bir de oyunun resmi çıkışında fiyatını arttırmış durumda. Üstelik bu açıklama da hiç tatminkar değil! Stieglitz'e göre bu artış bir "zorunluluk" yüzünden yapılmış ama bir geliştirici firması oyunun ücretini istediği gibi belirleyebilir, değil mi? Yani oyunun kutulu fiyatını da 49$ yapabilirlerdi net bir şekilde...

Henüz ARK almamış ve yakında almayı düşünenlerin, oyunun resmi çıkışı açıklandığında kendi düşüncelerimle birlikte hazırladığım şu habere göz atmalarını öneriyorum. Zira ARK kağıt üstünde ne kadar muhteşem gözükse de, beklentilerinize ve oynanış tarzınıza göre bir hüsran ile de karşılaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum