Arkane'in Kurucusu Yeni Stüdyo Açtı, İlk Oyununu TGA'da Tanıtacak

Colantonio iddialı konuşuyor

Arkane'in kurucu ortaklarından, stüdyonun kreatif direktörü Raphael Colantonio bundan iki yıl önce ailesiyle daha fazla zaman geçirmek ve hayatta kendisi için önemli olan şeylere odaklanmak için stüdyodan ayrılmıştı. Bu kadar tatil yeter demiş olacak ki, yine Arkane'in eski baş yapımcılarından Julien Roby ile bir araya gelerek WolfEye Studios isminde yeni bir oyun stüdyosu açtılar.

Arkane'nin bugüne kadar geliştirdiği oyunlar arasında Arx Fatalis, Dishonored, Prey gibi son derece önemli oyunlar var. Colantonio, 2017 tarihli Prey'in ardından stüdyoyu Harvey Smith'e bırakmıştı.

"Bir süre dinlendikten ve çeşitli video oyun firmaları için danışmanlık yaptıktan sonra yeni bir maceraya hazırım" diyen Colantonia, AAA pazarının risk almaya gelmediğini ve bu yüzden de yeniliklere pek açık olmadığını söylüyor. "Bir oyun tasarımcısı olarak yeni fikirler ve yaklaşımlar denemek istiyordum, indie oyunların bunun için en uygun alan olduğuna inanıyorum" diyor. Wolfeye'in kuruluş açıklamasında ise "oyuncuların, yaptıkları eylemlere ve verdikleri kararlara her oynanışta farklı tepkiler veren, zengin dünyalarda kendi maceralarını yaşamalarını sağlayan oyunlar yaratmak" cümlesi geçiyor.

Yalnız Colantonio'nun GamesIndustry.biz sitesine verdiği röportajın tepki çektiğini de söylemek lazım, özellikle de şu cümlesine God of War'un yönetmeni Cory Barlog da dahil olmak üzere oyun sektörünün önde gelen çok sayıda ismi tepki gösterdi, hatta bunu saçmalık diye nitelendirenler bile oldu:

"Bir geliştirici ve bir oyuncu olarak, sanırım iki veya üç nesildir sürekli aynı oyunu oynuyormuşum gibi hissediyorum. Tek fark yeni oyunlar daha güzel, daha yüksek çözünürlüklü, daha iyi aydınlatmalı; ama oyunun kendisi aynı"

Colantonio tek sözüyle bir sürü yaratıcı oyunu yok saymış, iddialı olmak güzel şey ama yine de insan sözlerine biraz dikkat etmeli tabii :)

Wolfeye'ın ilk oyunu 10 Aralık'ta The Game Awards'ta tanıtılacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum