Artifact'in Oyuncu Sayısı Erimeye Devam Ediyor

Artifact'te model değişikliğine gidilecek mi?

Valve Half-Life, Left 4 Dead ve Portal gibi çok satan serilerine yeni oyun çıkarmak yerine şansını Artifact isimli kart oyunuyla denemeye karar vermişti. Kart oyunlarının popüler olduğu bir gerçek ama özellikle de Hearthstone gibi ciddi bir rakibin olduğu bu ortama 110 liralık bir oyunla girmek (normalde 20$, bölgesel fiyatlandırma da kullanılmadı yani bu oyunda) ve oyun içeriğinin de yine bolca parasallaştırmaya yönelik olması gibi sebepler Artifact'in (şimdilik) başarısız olmasına neden oldu.

Aslında Artifact'in çıkışı pek de kötü olmamıştı, 60 bin civarı eş zamanlı oyuncuya sahip olan oyun "en çok oynanan oyunlar" listesinde 4. sıraya kadar çıkmıştı. Ancak bu sayı bile Dota 2 (845 bin) ve CS: GO (747 bin) ile karşılaştırıldığında çok düşük kalıyor.

Ancak 2018'in sonlarına doğru Artifact'ın oyuncu sayısı iyice azaldı, şu anda oyunu oynayan oyuncu sayısı 4 bin ile 6 bin arasında değişiyor ve grafiklerde sürekli olarak aşağıya doğru bir azalma söz konusu. Elbette oyuna sadık bir kitle oluşmuştur ve bunların önemli bir kısmını da oyuna para yatıran oyuncular oluşturuyordur. Ancak bu modelin uzun vadede Artifact'e başarı getirme ihtimalini oldukça düşük görüyorum.

Muhtemelen Valve uzun dönemde bu modelde değişikliğe gidecektir. Örneğin oyunu ücretsiz hale getirip oyunu satın almış oyunculara ödedikleri miktar karşılığında kart verebilir, yalnızca bu hamle bile oyuncu sayısını rahatça birkaç kat arttırır bence.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum