Artık Demon's Souls'u PC'de Oynamak Mümkün!

Biraz da Demon's Souls'ta ölelim

Pek sık emülasyon haberi yapmadığımızın farkındayım, ama bazen böyle heyecan verici haberlerle karşılaştığımız da oluyor. Bildiğiniz gibi Souls serisinin tüm oyunları PC'de mevcut; Dark Souls serisinin öncüsü olarak kabul edilen Demon's Souls hariç. Demon's Souls 2009 yılında PlayStation 3'e özel olarak yayınlanmış ve sonrasında başka hiçbir platforma uyarlanmamıştı. Yani bu oyunu PS3 haricinde oynama şansımız sıfırdı. 

Ama artık sıfır değil, çünkü RPCS3 PS3 emülatörü bu oyunda oldukça önemli ilerlemeler kaydetti ve emülatörün son versiyonunda Demon's Souls'un oynanabilir durumda olduğu duyuruldu. Her ne kadar sisteminize bağlı olarak bazı performans sorunları yaşama ihtimaliniz olsa da bu aslında son derece önemli bir gelişme, bir iki versiyon sonra Demon's Souls'un en azından Dark Souls rahatlığında oynanabileceğini varsayabiliriz.

 

Emülatörün geliştiricisi zaman içinde Demon's Souls'un emülasyonu konusunda büyük yol aldıklarını, daha önceleri yükleme ekranlarında meydana gelen çakılmaların ve ses sorunlarının düzeltildiğini açıklamış. Oyunun PC'deki oynanış videosunda i7-6700K işlemcili bir bilgisayar kullanılmış ve oyunun baştan sona sorunsuz olarak oynanabildiği eklenmiş.

Şahsen ben Demon's Souls'un neden PC için de yayınlanmadığını bir türlü anlayabilmiş değilim. Ama sonra Dark Souls'un PC versiyonunun ne kadar baştan savma olduğunu düşününce (DSFix modu sağolsun, adam gibi oynama şansına kavuşuyorduk) belki de bu işe emülatörlerin el atması çok daha iyi olmuştur.

RPCS3 PS3 emülatörü hakkında daha fazla bilgi almak için programın web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum