Artık Her Sene Yeni Bir Call Of Duty Oyunu Görmeyebiliriz

Call of Duty sürekli yenilik peşinde olacak

FIFA, NBA ve bu minvaldeki oyunların "her sene yeni oyun" sloganını benimseyen güzide oyunlardan biri de Call of Duty. Her yıl yeni bir oyunla karşımıza çıkan Activision Blizzard, asla sonu gelmeyecek bu döngüye son vermenin yollarını arıyor. Markanın köklerinde yaşanan değişiklik ile birlikte, Call of Duty dünyası da sarsılacak.

Geçtiğimiz gün uzun süredir tartışmaların odağı olan QA test ekibi hakkında bir açıklama yapan Activision Blizzard, bu çalışanların artık tam zamanlı olduğunu duyurdu. Aynı açıklama içerisinde Call of Duty'nin son iki yılda ciddi bir değişim geçirdiğini öne süren stüdyo, oyunun artık "her zaman açık" modele geçtiğini ifade etti. Kısacası CoD alemi bir servis oyununa dönüştü.

Bu konuda Activision Blizzard'ın açıklamasına katılmamak mümkün değil. Özellikle Warzone'un hayatımıza girişi ile birlikte CoD dünyası iç içe geçmiş devasa bir evren haline geldi. Sürekli değişen sezonlar, battle pass'ler ve ardı ardına gelen güncellemeler oyunun gerçekten "her zaman açık" bir servis oyunu gibi çalışmasını sağlıyor.

Tabii ki stüdyonun bu konu hakkında gelecek planları da var. Activision Blizzard'ın iş ilanlarında geçen "Call of Duty 2.0" ibaresi, abone bazlı bir sistemin önünü açacağının işareti. Şimdilik çok fazla detayını bilmediğimiz bu projenin, Activision Blizzard çalışanları tarafından öğrenildiğini de biliyoruz.

Dürüst olalım, abonelik tabanlı asla bitmeyecek bir Call of Duty kulağa pek de güzel gemiyor. Fakat kim bilir, belki de FPS dünyasının geleceği Call of Duty 2.0 olabilir...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum