Artık PS5’e Oyun İndirirken Versiyonları Karıştırmayacağız

Ufak ama işe yarar bir güncelleme

PlayStation 5, oyun severlerle buluşalı bir aydan biraz fazla bir süre geçti. Bu süre içerisinde yeni konsola yavaş yavaş ısınmaya başladık. Kimileri DualSense’in yenilikçi yönüne vurgu yaptı kimileri SSD sürücünün sunduğu avantajlara. Ama bütün bunların hakkıyla test edilebilmesi için yeni nesil oyunları da görmemiz gerekecek. Şimdilik Astro’s Playroom ve Demon’s Souls Remake ile yetinmek durumundayız.

Fakat bu haberimiz yeni oyunlarla değil önceki nesildeki oyunları yeni konsollarınızda oynamakla alakalı bir haber. Geriye uyumluluk konusunda Microsoft kadar olmasa da Sony de önemli bir adım atmış oldu; PS4 oyunlarını PS5’te de oynayabiliyoruz. Tabii bu oyunların bir kısmının PS5 versiyonları da bulunuyor. İşte bu noktada ufak bir karışıklık söz konusuydu. PS5’e oyun yüklerken PS4 versiyonu indirilebiliyordu.

Ama Tidux Twitter hesabından yapılan paylaşımda da dikkat çekildiği üzere bu karışıklığa bir son verilmiş durumda. Artık bir oyunu yüklerken karşınıza hangi versiyonunu oynamak istediğinize ilişkin bir onay kutusu çıkıyor.

Belki ilk başta o kadar da önemli bir özellik gibi gelmeyebilir, fakat sonuçta kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yönelik bir adım atılmış oldu. İleride PlayStation Store’da alışveriş ve dosya indirme kısımlarında da bu tarz bir düzenleme yapılırsa fena olmaz.

YORUMLAR
theL0rdOfN0ob
23 Aralık 2020 22:25

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Parolamı Unuttum