Assassin’s Creed Odyssey'in Düşman Sistemi, Shadow of War'daki Nemesis Gibi

Bir paralı asker, bir paralı askere gel beraber...

Assassin's Creed Odyssey'de bir suikastçiyi canlandırmayacağımızı biliyor olmalısınız, sonuçta Suikastçi kardeşliğinin kurulmasından yüzlerce yıl öncesine, MÖ 400'lü yıllara gideceğiz. Oyunda ister Kassandra, ister Alexios ile oynayalım suikastçi değil de paralı asker olarak görev yapacağız. Ve Assassin's Creed Odyssey'in oyun dünyasında, özellikle de söz konusu paralı asker camiası olunca kesinlikle yalnız değiliz :)

GameInformer dergisi bu ay Assassin's Creed Odyssey'e ağırlık veriyor ve biz de bu sayede birinci elden oyunla ilgili ilginç bilgiler öğrenebiliyoruz, bunlardan biri de oyunun düşman sistemiyle ilgili. Assassin's Creed Origins'te Bayek'in peşine Ptolemy'nin özel muhafızları olan Phylake'ler düşüyordu. Oyunda 10 tane Phylake vardı ve hepsi ölünce özel bir kostüm kazanıyordunuz. Odyssey ise bu fikri çok daha ileriye taşıyor ve daha da keyifli hale getiriyor.

Odyssey'de yapacaklarımızda bayağı özgür olacağız. Yani isterseniz hırsızlık yapabilecek, milletin çiftlik hayvanlarını öldürebilecek, cinayetler işleyebileceksiniz. Yani kötü adam, millete hayırsız evlat olmak tamamen serbest. Ama bu seçimi yaptığınızda kellenize ödül konacak ve işte o zaman peşinize başta bahsettiğim o diğer paralı askerler düşecek. Bir nevi Nemesis sistemi yani.

Oyuna başladığınızda oyun dünyasında 50 tane paralı asker bulunacak, bunların bazıları önceden hazırlanmış karakterler, bazılarıysa oyunun başında rasgele yaratılacak. Tümünün de kendine has özel yetenekleri, güçlü ve zayıf olduğu yönler var. Eğer uslu çocuk olursanız size bulaşmayacak olan bu paralı askerler, suçun cazibesine kapıldığınızdaysa peşinizi bırakmayacak. Oyunda kötü şöhret seviyeniz 1 ile 5 arasında gezinecek. İlk seviyelerde peşinize bir iki paralı asker düşerken, seviye artınca hem bunların sayısı artacak, hem de sizi öldürmeye çalışanlar daha üst seviye isimler olacak. Bu durumda isterseniz başınıza ödül koyan her kimse onun peşine düşüp öldürebilirsiniz bile.

Bir paralı askeri etkisiz hale getirdiğiniz anda onu ister öldürebilir, ister yanınıza alabilirsiniz. "Peşime düşecek kadar cesaretliymişsin, gel benimle çalış" deme imkanınız var yani. Her iki durumda da hem bu askerin sahip olduğu ekipman size geçebiliyor, hem de arada efsanevi eşyalar kazanabiliyorsunuz.

Origins'in aksine bu 50 paralı askeri öldürünce bu tehditten kurtulmuş olmuyorsunuz, çünkü ölenlerin yerine yenileri geliyor. Paralı askerlerden kurtuldukça (ister öldürerek, ister yanınıza alarak) sıralamadaki yeriniz artacak, sonuçta siz peşinize takılan paralı askerleri indirebilen daha iyi bir paralı asker olduğunuzu kanıtlamış olacaksınız. Dereceniz arttıkça da indirimler veya yeni eşyalar gibi avantajlara sahip olmaya başlayacaksınız.

Bu gerçekten de ilgi çekici bir özellik olmuş. Eğer oyunun hikayesinden uzaklaşmak isterseniz kendinizi paralı askerler arasında yükselmeye adayabilirsiniz. Ha eğer kötü adamı oynamak istemiyorsanız arenalar yoluyla da derecenizi yükseltmeniz mümkün olacak, illa birilerini katletmek zorunda değilsiniz yani.

Assassin's Creed Odyssey 5 Ekim'de PC, PS4 ve Xbox One için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum