Assassin’s Creed Origins'in Arena Modu Kanlı Çarpışmalara Ev Sahipliği Edecek

Yapay zekanın gelişeceğini umut ediyoruz

Ubisoft, Assassin’s Creed Origins'in Arena modunun oynanışını E3 2017'de göstermişti. Arena modu tezahürat yapan seyircilerle çevrili, tuzakla doldurulmuş çukurlarda çeşitli düşmanlarla çarpışmaya olanak sağlıyor.

İlk arena senaryodaki ana görevin bir parçası olarak açılıyor, ancak ondan sonra tamamen isteğinize bağlı hale geliyor. Origins'in elden geçirilmiş dövüş sistemini göstermek için bir bahanenin yanı sıra arenalar, efsanevi silahlar kazanmak ve oyunda kullanılabilecek yeni kıyafetleri açmak için gidebileceğiniz yerlerden biri. Yani sıradan vaya nadir eşyadan daha iyi şeyler ele geçirmek için ideal bir nokta gibi görünüyorlar.

Origins dövüşe daha çok silah çeşitliliği getiriyor. Her silahın kendine özgü özellikleri var; bazıları açık kalkan savunmalarını kırmak için, bazıları düşmanları sersemletmek için ve bazıları da düşmanları yere sermek için uygun olacak.

Yeni dövüş sistemine bakarsak; konumu belirlemeyi, zamanlamayı ve avantajı önceki oyunlara göre çok daha fazla dikkate almanız gerekiyor. Çok ikna edici gözükmüyor, çünkü zamanlamanızı tutturamazsanız, başladığınız komboyu yarıda kesmek hala mümkün değil. Düşmanın sıyrıldığı bir saldırıyı Bayek'in (kahramanımız) hala devam ettirmesi sinir bozucu duruyor. Zamansız bir saldırıyı cezalandırmakta bir sorun yok, ama karakterinizin boşluğa doğru sopa sallaması olayı bozuyor.

Videolarda da göreceğiniz gibi, üç dalga halinde gelen düşmanlardan sonra Slaver isimli bir bölüm sonu düşmanı da geliyor. Dikkatlice izlerseniz, düşmanın yapay zekasının biraz sorunlu olduğunu görebilirsiniz. Umarız oyun piyasaya çıktığında da bu sorunlar devam etmez.

>Assassin's Creed Origins Nasıl Olmuş? - AC: Origins E3 2017

Boss dövüşleri zor ama adil olmak zorunda ve bu sadece oyuncu için değil, yapay zeka için de adil  demektir. Aksi halde, Origins'in efsanevi silahlarını ve diğer eşyalarını açmak hiç eğlenceli bir hale gelmez.

Assassin's Creed Origins, 27 Ekim'de Xbox One, PS4, ve PC için çıkacak.

turkiyede-gecen-oyunlar-haberici

YORUMLAR
Parolamı Unuttum