Assassin’s Creed Valhalla’nın Kreatif Yönetmeni Görevi Bıraktı

Oyun dünyasından bir başka skandal haberi daha

Assassin’s Creed Valhalla’nın kreatif yönetmeni Ashraf Ismail, hakkında çıkan iddialar nedeniyle görevden çekildiğini açıkladı. Söz konusu iddialar, evliliğini gizleyerek bir takipçisiyle birliktelik yaşadığı yönünde.

Twitch yayıncısı Matronedea, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda Ashraf Ismail ile yaklaşık bir yıl boyunca ilişki yaşadıklarını, Ismail’in ondan evliliğini gizlediğini ve kendisine yalan söylediğini ileri sürmüş ve bu iddiasını paylaştığı ekran görüntüleriyle desteklemişti.

Ismail, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “kişisel meselelerle daha düzgün bir şekilde ilgilenebilmek için” görevinden ayrıldığını ifade etmiş. “Sizin için bu durumla ilişkilendirilmeyi hak etmeyen bir deneyim yaratmaya çalışan yüzlerce yetenekli, tutkulu insan var. Onlara en iyi dileklerimi iletiyorum” şeklinde bir paylaşım daha yapan Ismail, Twitter hesabını kapattı.

Geçtiğimiz hafta başlayan paylaşımlarla oyun dünyasından pek çok isim hakkında tacizden cinsel istismara varan çeşitli iddialar ortaya atılmış, bunlardan bir kısmı yalanlanırken, bir kısmı da suçlanan isimlerin yayınladıkları özür mesajlarıyla teyit edilmişti. Ubisoft da çeşitli çalışanları hakkındaki iddialar nedeniyle bir açıklama yaparak, konuyu yakından takip ettiklerini, bu olaylar nedeniyle üzüntü duyduklarını ve gereken adımları atacaklarını ifade etmişti. Ashraf Ismail'in ayrılışı da bu sürecin bir parçası oldu.

Ismail, Assassin's Creed: Origins’in yönetmenliğini ve Assassin's Creed: Black Flag’in de tek kişilik oyun kısmının direktörlüğünü yapmıştı. Bu ayrılık Valhalla’nın geliştirilme sürecini ne şekilde etkiler, bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum