Advertisement

ASUS Dünyanın İlk Ryzen İşlemcili Dizüstü Bilgisayarını Tanıttı

ASUS'tan yeni bir performans canavarı geliyor

AMD'nin Computex 2017’de düzenlediği etkinlikte dünyanın ilk Ryzen işlemcili dizüstü bilgisayarı ASUS ROG Strix GL702ZC tanıtıldı. Cihazda 8 çekirdekli Ryzen 7 1700 işlemci bulunuyor ve ASUS 6 çekirdekli Ryzen 5 1600 ve dört çekirdekli Ryzen 3 1200 kullanan modeller arasından da seçim yapabileceğimizi duyurdu.

PC World'ün haberine göre CPU'ya hız aşırtma yapmak mümkün olmayacak olsa da ASUS bu dizüstü bilgisayarın masaüstü bilgisayarların performansını sunacağını söylüyor ki teknik özelliklerine bakınca bunun gayet mümkün olduğunu görüyoruz zaten. Cihazda ekran kartı olarak 4 GB Radeon RX 580 bulunuyor. Tanıtımda işlemci ve ekran kartının APU olarak üretilmediği belirtildiğine göre bir süre daha Raven Ridge APU'ları göremeyeceğiz gibi. Bilgisayarın 17.3 inçlik IPS ekranı FreeSync teknolojisini de destekleyecek.

Bu oyun canavarının diğer özellikleri arasında 32 GB'a kadar DDR4-2400 bellek desteği, 512 GB M.2 NVMe SSD ve buna ek olarak da bir mekanik veya SSD disk daha bulunuyor. Cihazda ayrıca üç tane USB-A, bir tane USB-C girişi ve SD kart oyuncusu da mevcut olacak.

Aslında AMD ve ASUS'un bu bilgisayar ile vermek istedikleri mesaj çok açık: "Bakın, biz dizüstü bilgisayarında işte bunları yapabiliyoruz" demek istiyorlar ve eğer fiyatı da buna uygun olarak rakiplerinden daha düşük olursa önümüzdeki ayların en çok konuşulacak dizüstü bilgisayarlarından biri olacak demektir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum