Atlus, Persona Super Live P-Sound 2022'de Yeni Bir Oyun Göstermeyecek

Persona 6 hayalleri başka bahara

Bu yıl Persona serisinin 25. yıldönümü, seri için önemli bir yıl olduğunu söylemek mümkün. Hal böyle olunca da ister istemez yeni oyunun duyurulmasını bekliyoruz. Bugüne kadar beklenen o duyuru gelmedi, gelemedi, görünen o ki önümüzdeki ay gerçekleştirilecek konser de bu duyurunun yapılacağı adres olmayacak.

Önümüzdeki ay Japonya'da Persona Super Live P-Sound 2022 isimli bir konser düzenlenecek. Bu konserde serinin müziklerini seslendiren sanatçılar sahne alacaklar. Böyle bir etkinlik gerçekleştirilince de doğal olarak yeni oyunun bu etkinlikte duyurulabileceği ihtimali geliyor akıllara. Ama Persona Channel’da yapılan paylaşımda bu etkinlikte herhangi bir yeni oyun duyurusu yapılmayacağı belirtiliyor. Yani bir kalemiz daha yıkıldı sevgili Oyungezerler.

Serinin son oyunu Persona 5, 2016 yılında Japonya’da, 1 yıl sonra da Batı piyasalarında çıkış yapmıştı. Bunu daha sonra oyunun genişletilmiş versiyonu olan Persona 5 Royal ve bir yan oyun olarak değerlendirilebilecek Persona 5 Strikers takip etti. 21 Ekim’de de Persona 5 Royal’in Xbox ve Switch versiyonları çıkış yapacak. Yani, son 6 yıldır aynı oyunla yola devam ettiğimizi söylemek mümkün.

Böyle düşününce, yeni oyun için vaktin de geldiğine kanaat getirmemiz çok şaşırtıcı olmasa gerek. Gerçi P4 ile P5 arasında 8 yıllık bir ara söz konusuydu. Herhalde aynı performansı P5 ile P6 arasında da sürdürmeye niyetlendiler, bizi beklettikçe bekletiyorlar. Ne diyelim, önümüzdeki ay gerçekleştirilecek konserde de beklediğimiz haberi alamayacağız, kısmetse sonraki etkinliklerde görürüz kendisini artık.

 

YORUMLAR
biwaly
21 Eylül 2022 11:06

Aga Persona serisinin neyini seviyorlar yirmi (sayıyla: 20) yıldır anlamadım. İlk oyun çok amatörce, saçma sapan karakterler ikinci oyunda arada bir kitap açıp biraz okurmuş gibi yapıp geri kapatan motorsikletli dünyanın en saçma karakterlerden biri olarak oynuyorsun, üçüncü oyun emo oyunu, dördüncü oyun çok çocuksu ("lay lay lom cinayet çözüyoruzzz yeeey hadi karpuz kesek" LEL), beşinci oyunda fikir iyi, sonunda amatörlükten biraz da olsa kurtulmuşlar, müzikler ve sanat tarzı çok iyi ama hala ergen tarzı japon "havalı" mevzular, karakterler çok berbat yazılmış ve en kötüsü boş boş konuşuyorlar. Gidin Tokyo Xanadu eX+ oynayın daha iyi. Bu oyuna da zamanında "eee bu neee Persona 4 çakması" diye çamur atılmıştı. Zamanında Restricted Area'ya "bu ne be Diablo klonu" diye çamur atıldığı gibi. Aga oyun ne klonu olduğu önemsiz. Sev yeter. Bak mesela Craftopia daha erken erişim haliyle Zelda BOTW klonu olmasına rağmen Zelda BOTW'dan daha çok sevdim. Önemli olan en iyisini bulmak.

ATLUS'a da para vermeyin de akıllansınlar. Adamlar resmen oyunu önce yapıyorlar, sonra "golden", "royal" gibi isimlerle yeniden satmak için oyunun bazı yerlerini kırpıp eksik versiyonu tam versiyonmuş gibi önce satıyorlar sonra "royal" diye asıl tam versiyonunu çıkarıyorlar. Bir de her versiyonu da ayrı platforma çıkarıyor Allah'sızlar. Oyunlar değmiyor. Böyle bir sürü oyun var ama oyunlarını bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar. Adamlar hala tur bazlı dövüş kullanıyor. Hiç sevmedim sevmeyeceğim de, benim kalbim gerçek zamanlı dövüşte :). Pokemon serisinde oyunun kuralları öyle diye tur bazlı dövüşe tamam diyorum. En son da Yakuza: Like a Dragon'da oynadığın karakter hayatı tur bazlı yaşayan manyak herifin teki olduğu için tamam dedim. Ama normalde hayat tur bazlı olmadığı için çok saçma oluyor.

Ama şaka maka en iyi Persona oyunu Persona 5 Strikers. Ergen japon tarzı kasıntı Devil May Cry tarzı "havalı" mevzular "bu ne be" dedirttiriyor ama en azından çok boş konuşmuyorlar, zindanlar ömrünü yemiyor ve oynanış da eğlenceli yani. Joker'i tur bazlı oynanışa koymak adeta Sonic'i tur bazlı oynanışta sınırlamak kadar abesle iştigal bir durum oluşturuyor.

Ama Persona 5 en düzgün Shin Megami Tensei oyunu olduğu için Persona 6'dan umutluyum. Aga bir de yaratık tasarımlarını değiştirsinler artık. Sıktı.

Parolamı Unuttum