Atomic Heart’ın Sistem Gereksinimleri Belli Oldu

Depolama alanı biraz az gibi sanki

Atomic Heart, bu yıl içerisinde çıkmasını beklediğimiz oyunlar arasında yer alıyor. Fragmanlarıyla dikkat çekmeyi başardı, teması ilgi çekiyor, ama halen elimizde bir çıkış tarihi yok. Yine de yakında bu yönde bir duyurunun gelebileceğini düşündüren, umutlandıran bir detay paylaşıldı, oyunun Steam sayfasına sistem gereksinimleri de eklendi.

İlgili sayfadaki bilgilere göre oyun için minimum ve önerilen sistemler şu şekilde:

Minimum Sistem:

  • İşlemci: Intel Core [email protected] veya AMD FX [email protected]
  • Bellek: 6 GB RAM
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) veya AMD Radeon R9 290 (4GB)
  • Depolama: 22 GB kullanılabilir alan

Önerilen Sistem:

  • İşlemci: Intel Core [email protected] veya Ryzen 5 [email protected]
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) veya AMD Radeon RX 580 (8GB)
  • Depolama: 22 GB kullanılabilir alan

Sistem ihtiyaçlarına baktığımda benim ilk dikkatimi çeken depolama alanı olarak 22 GB gibi bir değerden bahsedilmesi oldu. Bu kadar az bir depolama alanı istenilmesi, bana ilginç geldi açıkçası. Eğer bir hata söz konusu değilse oyun ya çok kısa olacak ya da fragmanlarda gördüklerimizin tamamını kapsamayacak. Her ikisi de benim açımdan ve muhtemelen oyunu bekleyen birçok oyuncu için üzücü olur. Yine de hemen umutsuzluğa kapılmayalım; bu sistem ihtiyaçlarının henüz erken bir taslak olduğunu da düşünürsek ileride daha gerçekçi değerlerle güncellenmesini bekleyebiliriz.

Atomic Heart, Unreal Engine 4 ile geliştiriliyor ve ışın izleme teknolojisini de destekleyecek. Hatta bunun için bir demo da paylaşıldı, şuradan ulaşılabiliyor. Dolayısıyla oyunun görsel yönden vaatlerini yerine getirebilmek adına daha geniş bir depolama alanına da ihtiyaç duyması muhtemel. Bir de açık dünya olduğu düşünülürse, 22 GB gibi bir alanın yeterli olmayacağını tahmin ediyorum..

Umuyorum beklentileri karşılayan bir yapım olur; çıkış tarihinin ilan edilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum