Avengers: Endgame Yazarlarının Superman İçin Yeni Fikirleri Varmış

Amalgam Comics?!

Disney/Marvel ortaklığı çizgi roman uyarlaması filmleriyle Hollywood'u domine ederken, DC/Warner Bros. ortaklığı yanlarında biraz sönük kaldı. Bu durumu düzeltmek için yaptıkları işler de tutmayınca DC/WB ortaklığından çıkan yapımlar hayranları hayal kırıklığına uğratmaya başladı. Özellikle DC'nin iki lokomotif karakteri Superman ve Batman'in son filmlerini düşünce hayranların çok haklı olduğu yerler var.

Aslında DC'nin sinemada çok iyi olduğu bir dönem vardı. Christopher Nolan'ın Batman üçlemesi halen çizgi roman uyarlaması filmler konusunda zirvede yer alıyor. Özellikle serinin ikinci filmi The Dark Knight sadece çizgi roman filmi olarak değil, genel sinema tarihine altın harflerle yazılmış bir film. Ancak 2008 yılında çıkan Kara Şövalye'nin ardından Marvel'ın "kaçınılmaz" yükselişi de başlamış oldu. 


2008 yılında vizyona giren Iron Man o dönem için The Dark Knight'ın gölgesinde kalmış bir filmdi. Fakat Disney/Marvel ortaklığı uzun vadede kurdukları plana sıkı sıkıya uyunca bugün geldiğimiz noktaya ulaştık ve Avengers: Endgame dünya tarihinin en çok gişe geliri elde eden filmi oldu. Avengers: Endgame'in yazar ekibi Christopher Markus ve Stephen McFeely, MCU'nun Captain America ile yaptığına benzer işleri Superman için de yapabileceklerini belirttiler. 

ScreenRant'a açıklamalarda bulunan yazar ekibi, Superman'in çok daha iyi işlenebileceğini açıkça belirttiler. "Eğer DC'den bir karakteri ele almanız gerekirse kimi seçerdiniz?" sorusuna "Superman" cevabını veren Stephen McFeely, Superman'in tıpkı Captain America gibi işlenebileceğini belirtti. 

"Bence Superman'i kirletmek zorunda değilsiniz. Captain America bize gösterdi ki gerçekten iyi bir Superman filmi yapmanın bazı yolları var. Bilirsiniz onu kirletmeden, Superman'in kendine has samimiyetini işin içinden çıkarmadan bir film yapabilirsiniz. Christopher Reeve'in Superman filmi benim en sevdiğim filmlerden biri ve o tarz bir şeyi her zaman kullanabilirsiniz." şeklinde konuşan McFeely, belli ki kafasında Superman ile ilgili bir senaryo tasarlamış. 

Marvel Sinematik Evreni içerisinde Guardians of the Galaxy ile büyük işler başarmış olan James Gunn şu an DC/WB ortaklığı için bir Suicide Squad filmini yazıp yönetmeye hazırlanıyor. Bakarsınız DC gelecek dönem Superman filmi içinde Avengers: Endgame'den tanıdığımız bu ikiliyi göreve alır. Belki de Superman'in beyaz perdede yeniden şahlanışı bu sayede başlar, bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
DanteXE
28 Temmuz 2019 04:57

Endgame'de sıçmaları yetmedi Superman'i maymunedecekler yani. Sizin tipinizi, cibilliyetinizi keltoşlar

 

HakanYILDIZ
26 Temmuz 2019 22:30

WB tüm beyinsizce vermiş olduğu kararlara rağmen doğru adımların tohumlarını da atmış olabilir. Çok iyi niyetli bir tahmin biliyorum ama Josh Whedon'un kötü (renkli ve komik!) Justice League'sinden sonra ''solo'' filmlere yönelinip ekmek kazanma, DCEU'dan bağımsız şekilde karanlık olmaya aday Joker, ve The Batman filmleri; ki bunun faydasını ileride muhakkak görecekler çünkü 10-20-30 yıl sürecek olan tek bir evren fikri eninde sonunda insanları sıkacak; ve lanet olası lanet şeylerin laneti olan Suicide Squad'ı reboot etmek şu rezilliklerden sonra yapılacak en doğru adımlar gibi aslında. Ama tabii DCEU'yu bu noktaya onlar getirdi ve WB ölsün derseniz hayır da demem doğrusu.

Parolamı Unuttum