Bağımsız Oyunlar Festivali (IGF) Ödülleri İçin Adaylar Belli Oldu

Yılın bağımsız oyunları hangileriymiş bakalım...

Oyun Geliştiricileri Konferansı bünyesinde 18 Mart’ta düzenlenecek 22. Bağımsız Oyunlar Festivali (IGF) Ödül Töreni’nde verilecek ödüller için aday oyunlar açıklandı.

550’den fazla oyunun aday gösterildiği ve 300 civarında jüri tarafından bu oyunların bir ön değerlendirmeye tabii tutulduğu, bunun ardından da IGF jürisinin listelere son halini verdiği belirtiliyor. Yılın oyunu olarak değerlendirilen oyuna verilecek Seumas McNally Büyük Ödülü adayları şu şekilde sıralanıyor:

  • Eliza (Zachtronics)
  • A Short Hike (Adam Robinson-Yu)
  • Untitled Goose Game (House House)
  • Mutazione (Die Gute Fabrik)
  • Slay the Spire (Mega Crit Games)
  • Anodyne 2: Return to Dust (Sean Han Tani & Marina Kittaka)

Listeye giremeseler de anılmaya layık görülen (Honorable Mentions) oyunlar ise; Katana ZERO (Askiisoft), Lonely Mountains: Downhill (Megagon Industries), Song of Bloom (Philipp Stollenmayer), Wide Ocean, Big Jacket (Turnfollow), Elsinore (Golden Glitch), Astrologaster (Nyamyam) ve Heaven's Vault (inkle) olarak sıralanmış.

Mutazione, 4 adaylık ile en çok adaylık alan oyun olmayı başarmış durumda. Knights and Bikes ve Elsinore da ikişer adaylık alan oyunlar olarak dikkat çekiyor. Toplam 7 kategoride ödül verilecek. 18 Mart’ta San Fransisco’da düzenlenecek törenle ödüller sahiplerini bulacak. Dikkatimi çeken noktalardan birisi Disco Elysium'un listelerde yer almaması oldu. Belki çıkış takvimi veya aday gösterilme süreci ile ilgili bir durum olabilir, bilemiyorum. Her bir kategorideki adaylara göz atmak isterseniz, toplu listeye şu sayfadan erişebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum