Baldur's Gate 3, Divinity: Original Sin 2'nin 2.5 Katı Yer Kaplayacak

Larian yer konusunda da çıtayı yükseltti

Son zamanlarda oyunların hard disklerimizde kapladıkları yerler git gide artıyor. Örneğin dün de haberimizde okuduğunuz üzere Call of Duty: Modern Warfare artık 250 GB'lık SSD'lere sığmayacak hale geldi. Ama genellikle rol yapma oyunlarında çok yüksek yer ihtiyacı görmeye alışık değiliz.

Baldur's Gate 1 ve 2'nin Enhanced Edition'ları birlikte hard diskte yaklaşık 10 GB yer kaplıyor mesela. Wasteland 3 ki o da devasa bir oyun, kapladığı yer 40 GB. Divinity: Original Sin 2, yaklaşık 60 GB yer istiyordu. Baldur's Gate 3 ise hard diskimizde yer açmayı gerektirecek kadar yüklü olacak gibi görünüyor çünkü oyunun Steam sayfasındaki bilgiye göre oyuna 150 GB'lık yer ayırmamız gerekli.

Steam sayfasındaki bu bilgi oyunun erken erişim versiyonu içinse, ileride kaplayacağı yer çok daha artacak demektir ki bu da sınırlı yeri olan oyuncular için pek de iyi bir haber olmaz.

Ancak buradan da anlıyoruz ki Larian Studios gerçekten de devasa bir oyunla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Sadece ilk Erken Erişim versiyonu bile 25 saatin üzerinde oyun süresi vaat ediyor, alt ırklarla birlikte 16 farklı ırk ve 8 sınıf arasından seçim yapacağız ilk etapta. İleride bu sayılar nerelere ulaşacak, Larian bizi Baldur's Gate 3'le nerelere götürecek, bunlar hep merak konusu.

Baldur's Gate 3, bu akşam PC için erken erişimle buluşacak.

YORUMLAR
AvastYeScurvyDog
6 Ekim 2020 13:32

Oyunun yapimcilari 80gb'in yeterli oldugunu belirtmis durumdalar.

Parolamı Unuttum