Baldur's Gate 3 İlk Oynanış Videosu ve Detaylarıyla Karşımıza Çıktı

Larian on numara iş çıkarmış

Larian Studios, dün gece Türkiye saatiyle 23:00'te söz verdiği gibi canlı yayında Baldur's Gate 3'ün oynanış görüntülerini tüm dünyaya gösterdi. Larian oyununa son derece güvendiği için önceden hazırlanmış oynanış görüntüleri sunmadı bize, bunun yerine Larian Studios'un kurucusu Swen Vincke bilgisayarın başına geçti ve oyunu sıfırdan başlatarak oynamaya başladı.

Oyunun kayıt sistemindeki bir hatadan dolayı kaydetme ve yükleme özellikleri yoktu, bu yüzden "hata yaparsam baştan başlamak zorunda kalacağım" dedi Swen ve tam da dediği gibi oldu, bunu aşağıdaki videoyu izleyerek siz de görebilirsiniz. İlk savaştaki bazı şanssızlıklar sonucunda oyuna tekrar başlayan Swen bu sefer oldukça ilerledi, bize de yeni Baldur's Gate 3'ü hayranlıkla izlemek düştü.

Oyun ciddi anlamda Divinity: Original Sin 2'ye aşırı benziyor. Açılış ekranlarından menülere, karakter yaratım ekranından UI'ye kadar her şey buram buram D:OS 2 kokuyor. Zaten Baldur's Gate 3'te de aynı o oyundaki gibi orijin hikayeleri olacak, yani oyuna premade bir karakterle başlamayı tercih edebilirsiniz.

Bu yıl içerisinde erken erişime açılacak olan oyunda ilk etapta 6 karakter sınıfı ve 5 orijin karakteri bulunacak. Bunlar Wyll (Human Warlock), Shadowheart (Half-elf Cleric), Lae'zel (Githyanki Fighter), Gale (Human Wizard) ve Astarion (Elven Vampire Spawn Rogue). Seçtiğiniz karakter dışındaki orijin karakterleriyle hikayenin başında karşılaşıyorsunuz ve grubunuza ekleyebiliyorsunuz, bu da yine bir başka D:OS 2 benzerliği.

Oyun dört oyuncuya kadar çevrimiçi çok oyuncu desteği sunacak ve hatta grubunuzu bölebileceksiniz, böylece her oyuncu kendi görevlerini yapabilecek.

Gösterim en dikkat çeken kısımlarından biri de açılış sinematiği ve diğer görseller oldu. Larian bu konuda kendini aşmış ve inanılmaz güzel sinematikler hazırlamışlar. Açılış sinematiğini aşağıda izleyebilirsiniz:

Divinity 4.0 motoru kullanan oyunda D&D 5e kural seti baz alınmış. Yine Divinity'de olduğu gibi ortamdaki nesneleri kullanarak tuzaklar hazırlayabilecek, hatta kendimize yüksek noktalara erişmek için merdivenler bile yaratabileceğiz. Diyaloglar sırasında skill check gerektiren anları ekranda zar atışıyla göreceğiz. Bu kısım da biraz Disco Elysium'a benzemiş ve çok ama çok güzel olmuş. Oyun masaüstü sistemi ile Divinity tarzını çok iyi birleştirmiş görünüyor.

Larian Studios, oyunu PlayStation 4 ve Xbox One için çıkarmayı düşünmediklerini, çünkü mevcut sistemlerin teknik açıdan yeterli olmadığını söylüyor. Bu yüzden ilk önce Steam ve Stadia üzerinden erken erişime açılacak olan oyun, çıkışını da yeni nesil konsollarda yapacak.

Baldur's Gate 3 yayınının tamamını izlemek isterseniz aşağıdaki videoyu kullanabilirsiniz. Oynanış kısmı 19. dakikada, ilk savaş ise 24. dakikada başlıyor.

YORUMLAR
Pixlik
1 Mart 2020 01:33

BG'e benzemediği için üzdü açıkcası. Ama zaten o ruhu hatırlayanlardan rpg oynayacak akdar vakti olan kimse kalmadı sayılır. Hepimiz ya iş dünyasında ya çoluk çocuk arasında eriyip gidiyoruz.

crusader-35
28 Şubat 2020 20:04

Hayatımın oyunudur kendisi.Baldur's Gate 1 ve 2'yi kaç defa bitirdiğimi hatırlamıyorum bile.UI'si, Neverwinter Nights oyununu hatırlatıyor.

 

Parolamı Unuttum