Baldur's Gate 3 Resmen Duyuruldu - İşte İlk Detaylar

Larian Studios, D&D kurallarına tamamen sadık bir oyunla karşımıza çıkacak

Geçen hafta Larian Studios'un Baldur's Gate 3'ü geliştirmekte olduğunun haberini vermiştik, şimdiyse oyunun resmi duyurusuyla karşınızdayız. Google Stadia'nın bugünkü sunumunda oyun resmi olarak duyurulmuş oldu ve bu sayede aslında oyunun Google'ın yeni oyun yayın platformunda yer alacağını da öğrenmiş olduk.

Elbette Baldur's Gate 3, Stadia'ya özel bir oyun olmayacak. Hatta oyunun Steam sayfası şimdiden açılmış durumda.

Öncelikle hemen aşağıdan duyuru fragmanını izleyelim ki heyecanımız biraz daha artsın, sonra devam edelim.


Baldur's Gate 3, Larian Studios'un bugüne kadarki en büyük yapımı olacak. Sırf bu cümle bile heyecanı körükleme yetiyor çünkü Divinity: Original Sin 2'nin ne kadar büyük bir yapım olduğunu hepimiz biliyoruz. Baldur's Gate 3 bunun da üzerine çıkacak ama nasıl olacak, onu elbette zamanla göreceğiz.

Oyun Dungeons & Dragons Fifth Edition kurallarına tamamen sadık olacak ve hikaye olarak da 17 Eylül'de yayınlanacak olan Baldur's Gate: Descent Into Avernus'un (masaüstü oyun için yayınlanacak campaign bu) hemen sonrasını anlatacak.

D&D'nin yaratıcısı Wizards of the Coast oyun için Larian Studios'a doğrudan destek veriyor, yani Descent Into Avernus'un yazarı Larian ofisine gelerek hikayeyle ilgili bilgiler vermiş. Bu campaign'i oynayan oyuncuların Baldur's Gate 3'te atıflar görecekleri söylüyor Larian Studios kurucusu Sven Vincke.

Vincke henüz oyunun izometrik olup olmayacağına karar vermediklerini söylüyor ama kendi kimliğine sahip olacağını da vurguluyor. "Bugüne kadar CRPG'lerde görmediğiniz şeyler göreceksiniz. Bunlar hakkında konuşmak için sabırsızlanıyorum, ama bunun için biraz daha bekleyeceğiz" diyor kendisi.

Oyunun çıkmasına daha çok varmış. Baldur's Gate 3'ün şimdiden duyurulmasının sebebiyse Larian ekibinin hayranlarla diyalog başlatmak istemesi, muhtemelen oyunu şekillendirecek faktörlerden biri de bu olacak.

Divinity: Original Sin serisinin en kuvvetli yanlarından biri ortam etkileşimleriydi. Vincke, Baldur's Gate 3'te bunların daha bile fazlasını göreceğimizi söylüyor. Ayrıca oyunda yine aynı D:OS'ta olduğu gibi co-op oynama imkanı olacak. Larian, D:OS'ta oyuncuların en sevdiği kısımların büyük çoğunluğunu Baldur's Gate 3'te de kullanacak gibi görünüyor.

Şu an benim cevabını en çok merak ettiğim konu oyunun sıra tabanlı mı, yoksa durdurulabilir gerçek zamanlı mı olacağı. Pillars of Eternity 2'nin bile sonradan da olsa sıra tabanlı savaşlar sunduğunu düşünürsek oyuncuların sıra tabanlı bir D&D'ye hayır diyeceğini hiç sanmıyorum. Kaldı ki Larian'ın da bu konudaki deneyimi de malumunuz. Bakalım, büyük bir merakla bekleyeceğiz bu oyunun çıkış tarihini.

 

YORUMLAR
SevişenBoğa
8 Haziran 2019 12:30

Divinity 2'yi oynamadım çok pahalı diye. Ama indirimle divinity original sin enhanced edition almıştım Steam üzerinden. O oyun bile efsaneydi benim gibi türe aşık birileri için. Şimdi BG 3'ü de bu firma yapıyor ve en büyük yapımı olacak ha? Vay be. Islandık.

NcZ
8 Haziran 2019 02:27

Şu oyunu Stadia ile oynayabilmeyi 6 gözle bekliyorum... Muhteşem olacak! Android tablete OTG ile klavye ve fareyi de bağladım mı, tutmayın gari beni!!!

ilke_kurtlutepe
7 Haziran 2019 19:53

çıkış tarihi için 2019 demişler sanırım.

İses
7 Haziran 2019 00:42

Hangi platforma çıkacak acaba

ilke_kurtlutepe
İses
7 Haziran 2019 19:51

şuan için Windows ve Stadia.


Parolamı Unuttum