Baldur's Gate 3 Yine Ertelenmezse 30 Eylül'de Erken Erişime Girecek

Tarihi tutturma ihtimalleri çok yüksek

Larian Studios'tan Swen Vincke, dün akşam düzenlenen Panel From Hell canlı yayınında Baldur's Gate 3 hakkında çeşitli bilgiler verdikten sonra oyunun erken erişim tarihini de açıkladı.

Swen'in İsveç aksanıyla açıkladığı tarihi ilk başta 13 Eylül sandım, çünkü "thirtieth" (otuz) ile "thirteenth" (on üç) zaten birbirine çok benzeyen kelimeler, bir de Swen bunu "törtief" gibi söyleyince iyice belirsizlik oldu :) Neyse ki sonra Geoff Keighley devreye girdi ve oyunun erken erişim tarihinin net biçimde 30 Eylül olduğunu öğrenmiş olduk.

Baldur's Gate 3'ün erken erişim serüveni de aynı Divinity: Original Sin 2 gibi ilerleyecek. Erken Erişimin daha iyi bir oyun yapmalarını sağladığını söyleyen Vincke, bu süreçte topladıkları bilgilere de örnekler verdi panelde. En ilgi çekicilerinden biri de oyuncuların ölüm ısı haritası ile ilgili olandı. Eğer oyuncular bir bölgede çok fazla ölüyorlarsa bu ısı haritaları sayesinde oyunu daha dengeli hale getirebildikleri örneğini verdi Vincke. Kaçırdıysanız önemli kısımları atlaya atlaya da olsa izlemenizi öneririm.

Erken Erişim oyunun ilk Act'iyle sınırlı olacak ve karakterlerimizi de 4. levele kadar çıkarabileceğiz. İlk başlarda çok oyuncu desteği bulunmasa da erken erişim sırasında bu özellik de eklenecek. İlk etapta yaklaşık 25 saatlik bir oyun süresi sunacak erken erişim versiyonu.

Orijin karakteri olarak da elimizde beş isim bulunacak: Astarion (Elf/Vampire Rogue), Gale (Human Wizard), Lae’zel (Githyanki Warrior), Shadowheart (Half-Elf Cleric) ve Wyll (Human Warlock). Divinity'de olduğu gibi erken erişim devam ederken yeni Orijin karakterleri de eklenecek.

Larian, Baldur's Gate 3 erken erişiminin Divinity: Original Sin 2'den çok daha kapsamlı olduğunu da söylüyor. Örneğin DOS2'de 22 savaş varken, BG3'te bu sayı 80'e çıkmış. DOS2'deki 142 karaktere karşı BG3 erken erişiminde 596 karakter bulunuyor.

Swen Vincke, sözlerinin sonunda erken erişim tarihinin yine ertelenme ihtimaline de kapıyı açık bıraktı, ama bu tarihi tutturma şanslarının çok yüksek olduğunu da belirtti.

Erken Erişim sürecinin en az 1 yıl sürmesi bekleniyor.

YORUMLAR
allalla
19 Ağustos 2020 16:09

Uygun fiyatla çıkarsa ön sipariş olarak kütüpanemde yerini alır.

Lantis
19 Ağustos 2020 13:29

Bu arada Larian diğer diller konusunda çok net açık kapı bıraktılar. Eğer güzel bir şekilde organize olabilirsek oyuncular, basın ve yayıncılar Türkçe dil desteği sağlayabiliriz oyuna. İstek listesi sayısı çok çok önemli. Umarım bu efsane oyunu Türkçe oynayabiliriz.

Parolamı Unuttum