Baldur's Gate 3'te 17,000 Olası Son Bulunuyormuş

İrili ufaklı binlerce farklı son

Artık bu haber de Baldur's Gate 3'ün gelmiş geçmiş en iyi RYO'lardan biri olacağına dair inancınızı sağlamlaştırmazsa, hiçbir şey sağlamlaştırmaz. Larian yazarlarından Chrystal Ding kendisiyle yapılan röportajda oyunda yaklaşık 17 bin olası sonun olduğunu söyledi. Oyunda zaten 174 saatin üzerinde sinematik diyaloğu olduğunu biliyorduk, bu yeni bilgi de oyunun ne kadar kapsamlı ve özenle hazırlandığının bir diğer göstergesi.

Elbette burada son varyasyonlarından söz ediliyor, oyunun ulaştığımız asıl sonunu etkileyen faktörler muhtemelen büyük olacaktır ve bu sonların sayısı çok daha mütevazidir. Ama Ding röportajda bu kadar sayıda son varyasyonu olduğunu, bunları tek tek planlayıp yazdıklarını belirtmiş. Diyaloglar sırasında seçeceğimiz farklı bir seçenek bile hangi varyasyona ulaşacağımızı değiştirecek, yani bu sonlar birbirinden öyle dramatik biçimde farklı olmayacak. Yine de tek cümle bile değişiyor olsa koskoca oyunda bunu kurgulamak muazzam bir iş.

Tabii şunu da dikkate almak lazım, bu kadar uzun bir oyunu muhtemelen çoğu kişi bir kez oynayacak ve bir sona gelip bırakacak. Hatta oyunu tekrarlayan bazı oyuncular kendilerini aynı seçimleri yaparken bulacaklar, kendimden biliyorum. Skyrim'i ilk 3 bitirişimin hepsinde yarattığım ve oynadığım karakter bir öncekinin neredeyse bire bir aynısı olmuştu, güya "bu sefer farklı olacak" diye girişmiştim oyuna :)

Baldur's Gate 3, 3 Ağıstos'ta PC için çıkacak ve bakalım 17 bin sondan hangisine düşeceğiz Oyungezerler olarak.

YORUMLAR
ocelot1789
19 Temmuz 2023 16:31

Böyle şişirmesinler her şeyi. 17.000 farklı son falan olmayacağını herkes biliyor. 17 farklı son bile çok büyük bir birim. Bu oyun başarılı olur ve bu olay PR'a dönüşürse: No Man Sky'ın istemeden Gezegen keşifli oyunlara verdiği zararı RPG türüne verir Baldur's Gate. Yarın öbür gün ortalama bir firma RPG yaptığında 20 bin son, 30 bin farklı son. Diye yarışa girip iyice saçmalayacaklar ve bugfest oynayacağız. 

Decypher
ocelot1789
19 Temmuz 2023 16:44

Katılıyorum, yani ben bir oyunda 100 farklı son olmasını bile istemem :) Sayıyla birbirine üstünlük kurmaya çalışma mantığı bana da fazla PR geliyor.


Parolamı Unuttum