Baldur's Gate 3'teki Romantizmler Kıskançlık Da İçerecek

Larian romantizmin kitabını baştan yazıyor

Orijinal Baldur's Gate ve Baldur's Gate: Tales of the Sword Coast haricindeki tüm Baldur's Gate oyunlarında çeşitli romantizm seçenekleri mevcuttu. Zaten rol yapma oyunlarında oyuncular romantizm olayını seviyorlar, hiç aksini iddia etmeye gerek yok. Baldur's Gate 3'te de romantizm ve seks olacak, ama Larian bu sefer işleri biraz daha kompleks hale getirmeyi hedefliyor.

Oyunun baş yazarlarından Adam Smith oyundaki tüm yol arkadaşlarının tüm diğer karakterlerle romantizme açık olacağını söylüyor ve amaçlarının da kompleks ilişkiler yaratmak olduğunu belirtiyor.

"Örneğin Liselle, o bir Githyanki. Ve Githyanki'lerin tek eşlilikle pek arası yok" diyor Smith. "Yani bir gece kampta Liselle ile birlikte olursanız, sonraki gece onu bir başkasının kollarında bulabileceksiniz. O durumu çok normal karşılayacak, 'eğlenceliydi değil mi? sen nasılsın?' diye soracak mesela ve siz de bir anda kalbi kırılmış durumda bulacaksınız kendinizi".

Benzer biçimde vampir karakterlerle oynarken de uyuyan karakterlerden kan emip emmemek konusunda ikilem yaşayacak ve aranızdaki ilişkiyi zedelememeye çalışacaksınız. Eğer onları öldürmeden kan emmeyi başarırsanız diğer gün kendilerini güçsüz hissedecekler, sizse acayip enerjik olacaksınız. Onun ötesindeki diyaloglar ve ilişkileriniz de bu nokatdan sonra farklılaşmaya başlayacak.

> Baldur's Gate 3 İlk Oynanış Videosu ve Detaylarıyla Karşımıza Çıktı

Smith, romantizm sisteminin 'bu kişiyi kazandım' ile sınırlı olmamasın, daha gerçekçi olmasını istiyor. Seks, o karaktere güzel bir hediye verdiniz diye size ödül olarak sunulmayacak. İşin içine kıskançlıklar da girecek. Yani "demek bana en sevdiğim hediyeyi getirdin, o zaman al sana +50 affection" gibi alışık olduğumuz sonuçlar olmayacak oyunda.

Baldur's Gate 3'e dair her şey kulağa çok hoş geliyor ama oyunu oynamak için daha uzun süre sabretmemiz gerek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum