Baldur's Gate 3'ün Geliştirme Süreci Yavaşlasa Da 2020 Hedefi Korunuyor

Larian patronundan rahatlatıcı açıklamalar

COVID-19 salgını yüzünden gün aşırı yeni bir oyunun ertelendiğini öğreniyoruz ve bu durum hiç de şaşırtıcı değil. Sonuçta bu salgın tüm sektörleri olduğu gibi oyun sektörünü de derinden etkiliyor, uzaktan çalışma yöntemine geçen stüdyoların işleri aksıyor. Elbette hiçbirimiz heyecanla beklediğimiz bir oyunun ertelenmesini istemeyiz ama durumu da kabullenmek lazım.

Baldur's Gate 3 de gecikecekmiş gibi görünen oyunlardan birisi ancak buna rağmen Larian Studios oyunun Erken Erişim sürecine yıl içinde başlayabileceklerini düşünüyor. Zaten plan başından beri 2020 içinde EE'ye girmekti, dolayısıyla bu gecikme hedefleri çok da saptırmamış olacak.

Swen Vincke, "Geliştirme süreci devam ediyor, sadece yavaşladık" diyor. Vincke şu an stüdyonun normal kapasitesinin %70 - %80'inde çalıştıklarını ve ekibin hala daha evden çalışma olayına adapte olmaya çalıştığını söylemiş.

Buradaki en büyük sorun hareket yakalama veya seslendirme aşamalarının uzaktan yapılma şansının olmaması. Vincke gereken tüm önlemleri alarak kısa süre içerisinde hareket yakalama stüdyosuna dönebilmeyi umduklarını, ancak şu an bunun için 'bir çözümleri olmadığını' da eklemiş.

Ben büyük değişimler yaşandığı için erken erişim süreçlerine katılmayı pek tercih etmeyenlerdenim. Divinity: Original Sin 2'de nasıl sabrettiysem Baldur's Gate 3 için de sabrederim ama yeter ki çok da aşırı beklemeyelim :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum