Baldur's Gate 3'ün Hareket Yakalama Sahnelerinde 248 Aktör Rol Almış

Nasıl bu kadar gerçekçi diye düşünüyorsanız

Baldur's Gate 3'teki karakterlerin - ki bunlara NPC'ler de dahil - olabildiğince gerçekçi görünüp hareket etmesi için tam 248 aktörle çalışılmış.

Oyunun performans direktörü Aliona Baranova'nın Twitter'da detaylı biçimde yaptığı açıklamalarda gerçekten ilginç detaylar var.

"Jen'in Shadowheart rolünde yaptığı o ikonik baş hareketleri gerçekten de JEN'in kendi baş hareketleri, Lae'nin askeri ve uzaylı gibi hareketleri Devora Wilde'ın bu karakter için kendi fiziksel seçimi, Neil Newbon'un Astarion rolündeki teatral gösterişi tamamen aktörün kendi tercihi" diyor Baranova.

"Kaydettiğimiz neredeyse her diyalog için aynı zamanda aktörlerin hareket verilerini de yakaladık. Yani 248 aktör, sadece yol arkadaşlarınız değil TÜM NPC'ler mocap giysilerini giydiler ve hareketlerini, mimiklerini ve fiziksel tercihlerini yakalayarak ses dosyalarıyla birlikte gönderdik. İşte bu yüzden oyundaki performanslar bu kadar canlı görünüyor."

Baranova "Bir oyun içi diyaloğu izlerken sadece aktörlerin seslerini duymakla kalmıyor, onların o sıradaki fiziksel performanslarını ve Larian Studios'un animatörlerinin ortaya çıkardığı nefis işi de görüyorsunuz" diyor.

Geçtiğimiz günlerde Baldur's Gate 3'ün yakın zamanda Xbox Series konsolları için de geleceğini öğrenmiştik. Larian bunun için Series S'te şimdilik bölünmüş ekran desteği sunmayacak ama ileriki bir tarihte bu desteği de getirmek için çalışacaklarını açıkladılar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum