Baldur's Gate 3'ün Versiyon Numarasını Kapamanın Yolu Şimdilik UI'den Geçiyor

Muhtemelen ilk yamayla düzelir

Baldur's Gate 3'te mini haritanın hemen altında oyunun versiyon numarasının yazdığını fark etmişsinizdir. Nasıl fark etmeyeceksiniz ki, tüm oyun boyunca orada duruyor bu sayı. Üstelik öyle V1.1 gibi küçük bir şey de değil, V4.1.1.3662274 gibi son derece uzun ve insanın gözüne batan cinsten.

Oyuna girer girmez sanırım en çok sorulan sorulardan biri de "bu sayıyı nasıl kapatacağım?" oluyordur. Maalesef şimdilik bu sayıdan kurtulmanın tek bir yolu var ve onun da pek pratik olduğu söylenemez.

Eğer Baldur's Gate 3'te UI'yi kapatırsanız, bu sayı da gözden kayboluyor. Ama bu sayıyla birlikte ekip portreleri, büyüler, eşyalar, mini harita, kısacası tüm arayüz öğeleri kaldırılıyor. Bunu yapmanın yolu klavyedeki F10 tuşuna basmak. F10 anlık olarak arayüzü açıp kapamanızı sağlayan tuş. Özellikle de güzel ekran görüntüleri almak istediğinizde sıklıkla kullanacağınız tuşların başında geliyor yani.

Normalde erken erişim süresince bu sayı hangi buildde olduğunuzu görmek açısından faydalıydı diyebiliriz ama oyun artık çıkışını gerçekleştirdiğine göre Larian bu sayıyı sadece oyun yüklendiğinde ana ekrana koysa herkes için daha iyi olacak. Muhtemelen Larian bu versiyon numarasını arayüzden gizlemeyi unuttu ve kısa zamanda bir yamayla ya kaldıracak, ya da ayarlara bu sayıyı gizleme seçeneği koyacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum