Baldur's Gate 3'ün Yeni Oynanış Videosu Yapılan Değişiklikleri Gösteriyor

Larian tam gaz çalışmaya devam ediyor

Larian Studios dün akşam yaklaşık bir saatlik bir Baldur's Gate 3 oturumuyla karşımıza çıktı. Larian'ın kendine ne kadar güvendiğini zaten PAX East'teki canlı Baldur's Gate 3 yayınında görmüştük. Çoğu geliştirici oyunun ilk oynanış görüntülerini özenle seçilmiş görseller, kırpılmış videolar eşliğinde paylaşırken Larian'ın başı Swen Vincke oturup oyunu bizzat oynamıştı.

Larian yine aynısını yaptı, yine kontrollerin başında Swen Vincke vardı ve bu yeni yayında oyunda aradan geçen zaman içinde yapılan değişiklikleri, hikaye anlatımındaki yenilikleri, arayüzdeki ve oyuncunun yaptığı seçimlerdeki değişimleri gördük. Hatta Swen'in hangi yolu seçeceğine bile izleyiciler karar verdi, izlediğimiz her şey sürprizdi diyebilirim.

Bu zaman içinde yapılan en büyük değişikliklerden biri anlatıcının artık geçmiş zamanda değil, şimdiki zaman / geniş zamanda konuşuyor olması olmuş. İlk BG3 yayınında alışık olmadığım bu durum beni de rahatsız etmişti, diyaloglarda yapacağımız seçimler sürekli geçmiş zaman şeklinde gösteriliyordu. Mesela daha ilk diyaloglardan birinde "Salağa yattım. Neden bahsediyordu ki?", "Gözümü ona diktim, ne kadar acıktığımı fark ettim" gibi seçenekler vardı. Şimdiyse seçenekler duruma göre şimdiki zaman ve geniş zaman olarak değiştirilmiş, yani mesela düşünce belirten seçenekler "alevleri sessiz biçimde seyrettim" yerine "alevleri sessiz biçimde seyret" şeklinde. Sırf bu değişiklik için bile tüm metinleri tek tek elden geçirmişler.

Bu yayında ilham sistemini de ilk kez gördük. İlham puanları başarısız olduğumuz bir zar atışını tekrar edebilmemizi sağlıyor ve bunları oyunda çeşitli yerlerde kazanabiliyoruz.

Baldur's Gate 3'e dair her şey harika görünüyor, Larian'ın yine müthiş bir rol yapma oyunuyla karşımıza çıkacağına inancım tam.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum