Bandai Namco, Epic Games Store'a Özel Oyun Yapmaya Sıcak Bakmıyor

Gerekçe oldukça net

Japon dağıtıcı Bandai Namco, Epic Games Store üzerinde oyun çıkarmayan büyük markalardan biri. Firmanın yöneticileri, kapılarını açtığı ilk günden beri gündemden düşmeyen platforma neden girmediklerini net bir şekilde açıkladı.

Bildiğiniz üzere Epic, platform üzerindeki "özel" oyun anlaşmaları ile sık sık gündeme geliyor. Büyük yapımcılar ile anlaşarak oyunların ilk senelerini sadece Epic Store üzerinde geçirmesine odaklanan firma, Japon yapımcının planlamalarına uyum göstermiyor.


Bandai Namco Entertainment'ın Avrupa Pazarlama Bölümü Başkanı Herve Hoerdt, MCV'ye verdiği röportajda konu ile ilgili şu ifadeleri kullanmış: "Epic başka bir pazar. Oldukça harikalar. Çok fazla güçlü yanı ve kullanıcısı bulunuyor. Hatta iş modelleri de bizim için oldukça çekici ve kar edilebilir görünüyor. Fakat, eğer yanlış bilmiyorsam, hedefleri hala 'özel' oyunlar. Ve bu bizim vizyonumuzun dışarısında kalıyor."

"Örneğin Tekken 7'yi Epic Store'a yerleştirmek kulağa pek mantıklı gelmiyor. İçeriklerimizin ulaşabileceği kadar hayranımıza ulaşmasını isteriz. Bu yüzden Epic ile kısa vadede bir anlaşma yapacağımızı düşünmüyorum. Fakat evet, bir gün oraya da gideceğiz"

Hoerdt, Epic'in Fortnite ile yakaladığı başarıyı ve büyüyen pazarını takip ettiklerini ifade ederken Bandai Namco'nun her platformda 'en iyisini' yapması gerektiğinin altını çizdi.

"Bizim için ana odak kullanıcı ve marka. Her marka için kullanıcılarımızı tatmin edecek en iyi yolu bulmalı ve en geniş kitleye ulaşabilmeliyiz."

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum