Bandai Namco Yine Gizemli İşler Peşinde: Projekt1514

Yine neyin peşindesin Namco?

Bandai Namco'nun yakın zamanda yayınlayacağı bir çok önemli oyun var. Mesela Dark Souls esintili Code Vein, Ace Combat 07, Dragon Ball FighterZ bunlardan birkaçı. Yayıncı bunlar yetmiyormuş gibi dün de gizemli bir fragman yayınlayarak Project1514 ismini verdiği yeni bir projeyi radarımıza sokmayı başardı.

Project1514 çok büyük ihtimalle oyunun ismi değil, sadece ne olduğu anlaşılmasın diye fragmana koyulan isim. Fragmanda harabeye dönmüş, terk edilmiş bir şehir görüyor ve arkaplanda silah sesleri duyuyoruz. Bunun bir savaş bölgesi olduğu belli ama hepsi o kadar, hemen ardından ekranda oyunun logosu beliriyor ve fragman sona eriyor. Hakkında ne zaman yeni açıklama yapılacak, oyun ne türde olacak, hangi platformlar için çıkacak hiçbir bilgi yok. Bandai Namco bu tarz reklamları seviyor aslında, benzer bir şeyi Code Vein için de yapmışlardı.

Fragmanda dikkat çeken bir nokta oyunun Dimps tarafından geliştiriliyor olması. Bilmeyenler için söylemek gerekirse Dimps Dragon Ball Xenoverse 2, Freedom Wars gibi oyunların geliştiricisi; hatta Street Fighter V'i de Capcom ile birlikte geliştirmişlerdi. Bunun yine bir Dragon Ball oyunu olduğunu düşünmüyoruz, tamamen yeni bir IP olma ihtimali yüksek ama akla başka oyun ihtimalleri de gelmiyor değil. Örneğin fragmandaki şehirden yola çıkarsak Projekt1514'ün Dimps'in birkaç sene önce geliştirdiği Freedom Wars'un devamı veya benzer bir oyuu olma ihtimali var. Ancak Freedom Wars'un isim hakkı Sony'nin elinde ve fragmanda Sony ismi görünmüyor. Yine de grafik tarzlarındaki benzerlik dikkat çekici.

Bandai Namco yine "daha fazla bilgi için beklemede kalın" diyor ama bakalım Gamescom fuarında buna dair bir açıklama yapacaklar mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum