Battlefield 1’in Çanakkale Savaşı Bölümü Huzurlarınızda

Çanakkale içindeeee vurdulaaar beniiii

Güncelleme: Bom! Video telif hakları gereğince yayından kaldırıldı. Hem de Avrupa’da paylaşılmasının üzerinden sadece dakikalar geçmesiyle. Elimizde bir tanecik ekran görüntüsü kaldı geriye, o da haberin sonunda.

Asıl haber: Battlefield 1 duyurulduğu günden beri hem büyük heyecan hem de büyük tartışma konusu olan Çanakkale Savaşı bölümüyle ilgili uzunca bir oynanış videosuyla karşınızdayız sevgili Oyungezerler.

VG247 Türkiye’deki arkadaşlarımızın hazırladığı videoda Gelibolu’ya çıkan Anzak birliklerinin habercilerinden birini canlandırıyoruz. Görevimiz komutanlarımızdan aldığımız önemli bir mesajı cephenin ön saflarına mümkün olan en kısa sürede taşımak. Yani Osmanlının savunma hatlarını yara yara geçmemiz gerekiyor.

Amma velâkin bu işin sadece çatışma kısmı elbette. Yönettiğimiz karakter kendisi gibi Anzak olan genç bir delikanlıyla tanışıyor ve ona bir nevi babalık yapıp korumaya başlıyor. Görevin ana hikâyesi bu ikilinin savaş sırasında karşılaştıkları güçlükler ve duygusal anlar üzerine kurulu.

Evet, bölüm boyunca pek çok Türk askerini öldürüyoruz. Çünkü savaş bu; ya onlar ya biz. Ve videonun ilk dört dakikası boyunca karakterimizin pek çok kereler öldüğünü görmek mümkün. Bununla birlikte cephelerde dalgalanan Türk bayrağını görmek, Çanakkale’nin o kendine has ev mimarisi arasında çatışmak ve Çanakkale Kalesi’ne girmek gerçekten de güzel.

Bölümün sonunda da dünkü haberimizde belirttiğimiz gibi savaşı Osmanlıların kazandığına ve komutanlarının önderliğinde Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdukları yazıyor. Bunun ardından Avusturalyalılar ile Yeni Zelandalıların da ilk defa kendi bayrakları altında çarpıştığına dikkat çekiliyor.

Videoda Osmanlıları kötüleyen herhangi bir şeye rastlamadım ben. Hatta sizin de göreceğiniz gibi Türkçe konuşmaları ve ay-yıldızlı bayrakları dışında her savaş oyununda vurduğumuz klon askerlerden hiçbir farkları yok. Olması gerektiği ve beklenildiği gibi… Yine de gönül isterdi ki cephenin bir de karşı tarafından bir görev oynayalım, Türklerin düşman askerlerinin yaralılarını bile taşıdığını, molalarda her iki siperden erlerin birbirlerine yiyecek atıp paylaştıklarını görelim. İşte o zaman “Çanakkale Savaşı” derdim ben buna. O da bizim yapımcılardan çıkar belki, kim bilir?

50 dakikaya yakın video ilk başlardaki ölümleri saymazsak 4:21’den itibaren başlıyor. İlk ara video 11:58’de, Çanakkale evleri 14:09’da, ikinci ara video 21:55’te, üçüncüsü 29:05’te, Çanakkale Kalesi ve son ara video ise 34:35’te başlıyor diyip tüm bölümü izleyerek spoiler yememek isteyenlere kıyak geçeyim.

Video konsolda çekilmiş, sesler bayağı kısık çıkmış o yüzden. Arada sırada bazı bug’lara rastlamak da mümkün. Ama her şeye rağmen izlemek isteyen, spoileryemekten çekinmeyen buyursun efenim:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum