Battlefield 1'in Yeni Yıl Etkinliği Başladı

2017 kutlamasını I. Dünya Savaşı'nda yapıyoruz

Battlefield 1 oyuncularını yılbaşı öncesi yeni bir etkinlik bekliyor.

EA ve DICE yaptıkları açıklamada Battlefield 1’in Yeni Yıl Etkinliği’nin başladığını duyurdu. 21 Aralık'tan itibaren başlayan etkinlikte göze çarpanlardan biri Blind Delivery modu. Oyundaki belli kısıtlamalara sahip modlardan biri olan Blind Delivery, War Pigeons’ın mini harita bulunmayan ve oyunculara sadece tabanca ve patlayıcı verilen bir halinden oluşuyor.

29 Aralık’a kadar sürecek olan etkinlik çerçevesinde Battlepack’lerin içine iki adet yeni araç kaplaması eklenecek. 23 Aralık’tan etkinliğin sonuna kadarki süreçte oyuna giren herkese bir, Premium Pass sahiplerineyse iki Üstün Battlepack verilecek. Aynı zamanda 22 Aralık’tan 29 Aralık’a kadarki süreçte oyuna giren tüm kişiler de Yeni Yıl Ateşkesi künyesi kazanacak.

Yazıyı noktalamadan önce biraz tarihten de bahsetmek gerek. Oyunda künye olarak yer alan Yeni Yıl Ateşkesi’nin adı I. Dünya Savaşı’nda yaşanan Noel Ateşkesi’ne isim olarak oldukça benziyor. 1914’ün yılbaşı döneminde Fransız, Alman ve İngiliz askerleri geçici bir ateşkes ilan etmiş ve birbirleri arasında konuşmalar, tebrik etmeler ve yiyecek ile hatıra değiş tokuşu yapmış, hatta futbol maçı düzenleyenler bile olmuştu. Fakat savaşın her yerinde bu ateşkes söz konusu değildi. Sonraki yılda da benzer bir ateşkes yapılmaya çalışıldı, ama gelen emirlerde dost olma durumunun açıkça yasaklanmasından ötürü 1914’teki kadar yayılma olmadı. 1916’da ise savaşın geldiği durumdan ötürü askerler bu ateşkesi sağlayabilecek bir moral seviyesinde değildi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum