Battlefield 2042'de Ukraynalıların Tepkisini Çeken Kostümün Adı Değişiyor

Tepki çekmeyen savaş oyunu mu olurmuş?

Yeni Battlefield 2042'deki kostümlerden bir tanesi Ukraynalıların tepkisiyle karşılaşınca Battlefield resmi hesabından açıklama geldi ve ismin ilk güncellemeyle değişeceği açıklandı.

Oyundaki karakterlerden Rus doğumlu Pyotr ‘Boris’ Guskovsky'in açılabilir kostümlerinden birinin ismi Little Green Man, yani Küçük Yeşil Adam'dı. Şimdi bunda ne var diyebilirsiniz, Ukrayna-Rusya arasındaki savaşa yabancı olanlar için bu gerçekten de pek bir şey ifade etmiyor. Aslında DICE'ın da kostüme bu ismi vermesinin sebebi kostümün yeşil kamuflaj olması, Boris'in de iri bir asker olması. Hani iri adamlara komik olsun diye minik, ufaklık, küçük gibi takma isimler konur ya, bu ismin çıkışı da aslında bu.

Rusya, Ukrayna sınırları içerisinde kalan Kırım'ı ilhak etmek için bölgeye üzerlerinde hiçbir işaret taşımayan birimler göndermişti. Bu askerler ne bayrak taşıyordu, ne de üniforma veya araçlarında tanımlayıcı bir işaret vardı ve Ukrayna'ya girip Kırım parlementosu da dahil çeşitli stratejik bölgeleri ele geçirmişlerdi. Rus donanımı kullanan bu askerler herhangi bir belirleyici işaret taşımadığı için de Putin "yoo, bunlarla hiçbir alakamız yok, onlar yerel ayrılıkçılar" diyebilmişti.

Rusya sonradan bunların elit özel kuvvetler olduğunu kabul etti ama Kırım çoktan ilhak edilmişti ve bölgedeki Rus destekçilerin de sayesinde anayasaya aykırı bir referandum sonucunda Kırım Rusya'ya katıldı. Bölge hala daha Ukrayna ve Rusya için ciddi bir gerilim bölgesi anlayacağınız.

Peki bu "işaretsiz" askerlere ne ad veriliyordu tahmin edin? Evet, Küçük Yeşil Adamlar :)

Battlefield resmi hesabının açıklaması ise şöyle:

"Bugün bizi Boris'in kostümü için kullandığımız isim hakkında bilgilendirdiniz. Bu isim kasıtsız biçimde gerçek hayattaki bir soruna atıfta bulunuyormuş ve bu kesinlikle ekibimizin değerlerini yansıtmıyor. Gelecek güncelleme ile bu ismi değiştireceğiz, dikkatimizi bu konuya çektiğiniz için teşekkür ederiz."

YORUMLAR
Parolamı Unuttum