Battlefield'ın Yapımcısı DICE, Mirror's Edge Gibi Oyunlara Veda Ediyor!

Peki ama neden?

EA'in kanatları altındaki en önemli stüdyolardan biri DICE. Uzun süredir Battlefield serisi ile hayatına devam eden geliştirici, ürettiği FPS oyunlar ile biliniyor. Battlefield dışında Star Wars: Battlefront gibi klasik isimlere de imza atan stüdyo, sevilen fakat uzun süredir kendisinden haber alamadığımız klasik serilere veda edecek.

Bu veda açıklamasında en çok kalp kıran gelişme ise Mirror's Edge oldu elbette. GamesIndustry.biz'e konuşan DICE yöneticisi Rebecka Coutaz, Mirror's Edge gibi projelerin artık ikinci planda olduğunu açıkladı. Battlefield 2042'ye odaklandıklarını ifade eden yönetici, şimdilik herhangi bir proje için zaman ya da kaynak ayıramayacaklarını ifade etti.

2006 yılından beri Electronic Arts'ın kanatlarının altında olan stüdyo, Medal of Honor gibi işlere de imza atmıştı. Fakat geliştiricinin güncel hedefi, 3 yıl içerisinde Battlefield 2042'yi istedikleri yete getirmek olacak. Bu esnada BF 2042'nin oyuncu sayısında ciddi bir düşüş yaşadığını belirtelim. İlk günlerde 100.000 eş zamanlı oyuncuya ev sahipliği yapan FPS, son 24 saatte Steam üzerinde ancak 11.000 oyuncu sayısına ulaşabildi.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
22 Haziran 2022 20:35

Anthem'i nasıl şaha kaldırdılarsa(!) BF 2042'yi de kaldırırlar elbet!

Parolamı Unuttum