Beklediğimiz Indie'ler - Bō: Path of the Teal Lotus

Japon folklorunun metroidvania'ya yansıması

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

2D metroidvania türünden bu kadar çok ekmek çıkacağını birkaç sene öncesinden hiç hayal etmiyordum. Ha, bu durumdan çok mutluyum orası ayrı ama uzaktan kısıtlı bir yaratıcı ortama sahip gibi gözüken bu türden devamlı yeni lezzetler keşfetmek harika. İşte onlardan biri de Bō: Path of the Teal Lotus.

> Bō: Path of the Teal Lotus'u diğer türdeşlerinden ayıran şey teması. Oyunun her yerinde Japon folklorundan esintiler yer alıyor. Ana karakterimizden tutun da onun kullandığı silaha, NPC'lere, mekanlara ve boss dövüşlerine kadar her şey Japon kültüründen bir parça içeriyor. 

> Japon folklorunu oyunun her yerine yedirmek beraberinde ona uygun karakter ve mekan tasarımları da hazırlamak anlamına geliyor. Ve şu ana kadar gördüklerimiz tam da bunun olacağını söylüyor. Fazlasıyla Okami'yi andırsa da Bō'nün katman katman tasarlanmış çevre ve karakter dizaynı tamamen el çizimi. Hatta bazı bölgelerde bu tarz da çeşitleniyor. Mesela ekip çoktan Origami sanatıyla yapılmış bir mekan tasarlamış bile.

> Tabii unutmamak gerekir ki Bō: Path of the Teal Lotus aslen 2.5D metroidvania oyunu. Yani geleneksel metroidvania özellikleri burada da var. Ana karakterimiz Bō ve onun asası yolculuk boyunca giderek şekillenecek, güçlenecek. Ayrıca kazanacağımız yeni özellikler sadece oyunu çeşitlendirmek için tasarlanmamış. Fox Bat, Lotus Dash gibi bazılarının isimlerini bildiğimiz özellikler de yine Japon temasına yedirilmiş.

> Bō'nün geliştirme macerası Kickstarter kampanyasından bir sene önce başlamış. Oyunun temasını, ana senaryosununu ve birkaç bölümünü Unity motoruyla hazırladıktan sonra artık ekip Kickstarter macerasına hazır olduklarını düşünmüş ve tam 175 bin dolarlık bir geri dönüş almış. E tabii bu kadar büyük bir başarı onun ana akım medyada da görünmesini kolaylaştırdı.

> Geliştirici ekip esinlendikleri oyunları Okami, Hollow Knight, Paper Mario, Dust Force ve Celeste olarak belirtmiş. Anime olarak da Spirited away, Attack on Titan, Demon Slayer, Princess Mononoke ve Mononoke isimlerini vermişler. Bu isimler içinizde güzel hisler uyandırıyorsa Bō'yü de radara almamak için hiçbir sebep yok.


Bō: Path of the Teal Lotus

Tür: 2D, Metroidvania, Aksiyon

Platform: PC

Yapım: Squid Shock Studios, Christopher Stair, Trevor Youngquist

Dağıtım: Humble Games

Çıkış Tarihi: 18 Temmuz 2024

YORUMLAR
Parolamı Unuttum