Beklediğimiz Indie'ler - Eiyuden Chronicle - Hundred Heroes

Efsane Japon RYO Suikoden'in ruhani takipçisi

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Efsane Japon rol yapma oyunu Suikoden'in ruhani takipçisi Eiyuden Chronicle - Hundred Heroes, oldukça başarılı geçen bir Kickstarter sürecinin ardından artık oyuncularla buluşmak için gün sayıyor. O halde gelin bu oyunla ilgili bildiklerimizi 5 maddede özetleyelim:

> Kendine ait hikayesi olan 100 farklı karakter: Oyunun adında bile geçen 100 karakter öyle sağda solda takılan isimsiz NPC olarak değil, bayağı hikâyenize katılacak 100 karakteri kastediyor. Batı RYO’larında bir avuç karaktere şükredenlerimizin “Yok artık! Nasıl yapacaklar?!” dediğini duyar gibiyim ama artık kadim sayılan Suikoden’lerin bile zamanında 60 – 70 karaktere kadar çıktığı düşünülürse onun ruhani takibini yapan Eiyuden’in de bu zorlu payeyi göğüsleyebileceğine şüphem yok doğrusu.

> Kale kasaba kurma ve yönetmece: Eiyuden Chronicle’da kendi kale kasabamızı kuruyor olacağız. Küçük başlayıp zaman içinde işleri büyüteceğiz. E bize katılacak olan 100 karakterin hepsi de savaşçı, büyücü değil; aralarında balıkçı olanı da var, fırıncı olan da. Onların katılımıyla çapınız büyüdükçe kasabanın sınırlarında tarım alanları, restoran zincirleri falan kurmanın yanında bir tiyatro bile işletebileceksiniz. Namınız yeterince yayıldıktan sonra hem meraklı misafir ve turistleri hem de topraklarınızda gözü olan rakip kasabaların dikkatini üzerinize çekecek olmanız da cabası.

> Piksel ve 3D'nin dansı: Karakterler eski J-RYO’lara selam çakan şekilde 2 boyutlu piksel tasarımlara sahip olsa da nefis gözüken 3 boyutlu arka planlarla da dinamik bir şekilde uyum içerisinde aynı zamanda. Son yıllarda Octopath Traveler ile birlikte popüler olmaya başlayan bu tarzın en şık görünen örneklerinden birisi hatta.

> Ordulara ve yaratıklara kafa tutun: Klasik J-RYO usülü tur tabanlı dövüşler içeren Eiyuden Chronicle’da partilerimiz altı kişiye kadar çıkabilecek. Siz karakterlerinize komut verdikçe onlar gelişmeye devam edecek ve bir yerden sonra kendi inisiyatifleriyle kullanmaya başlayacakları bazı yetenekler edinecekler. Dahası, parti içinde uyumlu oldukları başka karakterler varsa bazıları bu yetenekleri birlikte kullanarak çok daha etkili saldırılar yapabilecek.

> ...ve kediler!: Oyunun Kickstarter hedeflerinden birinde yeterince bağış yaparsanız kedinizi oyuna eklettirebildiğiniz ve yapımcı ekibin kedi sevgisi düşünülürse her köşe başında sevimli bir kediyle karşılaşma ihtimalimiz çok olası duruyor!

EIYUDEN CHRONICLE - HUNDRED HEROES

Tür: JRYO / Strateji

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series

Yapım: Rabbit and Bear Studios

Dağıtım: 505 Games

Çıkış Tarihi: 2023

Steam Sayfası: Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

YORUMLAR
Parolamı Unuttum