Beklediğimiz Indie'ler - Inkulinati

Hep popo borazanlarının işlevini merak etmişimdir…

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

"Inkulinati, bir tavşanın poposunun bir köpeğin kılıcından daha ölümcül olabileceği, Orta Çağ el yazmalarından çıkmış, mürekkep tabanlı bir strateji oyunu." yazıyor Steam'deki açıklamasında. Grafik tarzıyla ilk bakışta dikkat çeken Inkulinati hakkında bildiklerimizi 5 maddede özetliyoruz:

>Sen bir tezhipsin, gidiyorsun!: Az buçuk Orta çağ konusuna ilgili olan herkes illa ki el yazmalarına da biraz düşkündür. Fakat kimisi bu işi çok ciddiye alır kimisi ise almıyormuş gibi yapıp, "Ehehe, baksana dikenine elma takmış kirpi çizmişler. Aslında böyle bir şey yok tabii ama Büyük Plinius'un Naturalis Historia’sında…" Tanıyorsunuz o arkadaşı, bu oyun o tipler için işte.

>Wojtek Ja- Hayır, caps olan ayı Wojtek değil: Wojtek Janas, stüdyosu Yaza Games ile birlikte Inkulinati’nin arkasındaki isim. Ki küçük bir stüdyo Yaza Games, hepi topu 8 çalışanları var. Bu işe de şans eseri tanışan ilk 5 arkadaş olarak başlamışlar. Kendi ağızlarından: “Birimiz fazlasıyla karışık stratejiler üretmek istiyor, geriye kalanlarımız da asla eğitici bölümleri okumuyoruz.”

>Evet strateji dedim yanlış duymadınız!: Inkulinati mürekkep tabanlı bir strateji oyunu. Hayır, şaka benim değil ama keşke olsaydı, Steam sayfasından çaldım. Küçük Inkulinatilerinizi savaş sahasında hareket ettirip, belirli saldırı ve hareketlerini öğrenip, diğer sayfa çizimlerini de saklanmak için kullanabileceksiniz. Tabii Inkulinati’nin yapımcılarının söylediğine göre, hangi çizimlerin daha kuvvetli olduğu bazen öyle bariz olmayabilir; bir tavşanın poposu, bir köpeğin kılıcından daha keskin olabilir. (Ne dedim ben ya…)

>Tüm Inkulinatiler gerçek Orta çağ çizimlerinden esinlenmiş!: Ki bu kenar süslemelerine aşina olanlar, Yaza Games’in malzemesinin bol olduğunu da hemen anlayacaktır. Çünkü canı sıkılan rahipler zamanında çizmiş durmuş: Dev salyangozlarla savaşan (ve kaybeden) şövalyeler, harf tarlasında kelime biçen insanlar, acayip hayvanlar, tuhaf sahneler… Tüm bunlar bir oyun için hem çok geniş hem de orijinal fikirler sağlıyor.

>Elbette kendi destanınızı da yazacaksınız: Ama biraz absürt olabilir. Hayır sonra demedi demeyin. Yaptığınız her savaşın bir de hikayesi olacak ama algoritma o hikâyeyi sizin hareketlerinize göre o anda yaratacağı için işte o hikâyeler biraz komik duruma düşürebilir sizi. Tabii eğer tek oyunculu modu oynuyorsanız size kimse gülmez ama arkadaşınızı da bu işe alet ederseniz…

INKULINATI

Tür: Sıra Tabanlı Strateji

Platform: PC

Yapım: Yaza Games

Dağıtım: Daedalic Entertainment

Çıkış Tarihi: 2022

Steam Sayfası: Inkulinati

YORUMLAR
Parolamı Unuttum