Beklediğimiz Indie'ler - Inmost

Üç farklı dünyanın karanlık birleşimi

[ Haftalık Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Uzun zamandır fark edememiştim Inmost’u. Ancak geç de olsa karşıma çıktı ve hemencecik her şeyini öğrenmek istedim oyunun. Araştırdıkça merakım iyice arttı ve heyecanla beklemeye başladığımı fark ettim. Artık sizin için de merakla bekleme vakti :)


> Inmost bir 2D, aksiyon oyunu. Oynayacağımız karaktere göre yer yer hack-n-slash, yer yer aksiyon türüne kayacak bir oynanışa sahip oyunda sadece savaşarak bir yerlere varmayacağız, bazen gizli ilerleyerek hedefe ulaşacağız, bazen de karşımıza çıkan bulmacaları çözerek.

> Oyunda kontrol edilebilecek üç ana karakter olacak. Bunlar karanlıkla savaşmak için yemin eden bir şövalye, tamamen yalnız küçük bir kız ve acılardan beslenen bir yaratık. Yaratığı kontrol ederek oynadığımız kısımlar henüz gösterilmedi, ama belirtilen bilgilere göre bu üç karakterinde kendine özel oynanış tarzı olacak. 

> Bu üç ana karakterin birbirleriyle birleşeceği bir hikâyesi olacak. Şövalye ve genç kızın gördüğümüz kadarıyla amaçları kaledeki karanlık ve gizemli yaratıklardan kurtulmak.  Korku öğelerini de barındıracak yani Inmost. Tamamen senaryo odaklı olacak olan oyunda atmosfer de önemli bir yer tutuyor. Nitekim yayınlanan ekran görüntülerinde gördüğümüzde sahneler tek ton renk üzerinden harika bir atmosfere sahip.

> Amaçlarımızdan birisi de kaledeki gizli yerleri keşfetmek olacak. Toplanabilir nesneler kuytu köşelerde keşfedilmeyi bekleyecek. Tabii ki de kaleyi gezmek park gezisi gibi ferah bir şekilde olmayacak. Yaratıklar, gizli tuzaklar ve daha bilmediğimiz nice tehlikeler yolumuza çorak sokmak isteyecekler. Tabii her zaman har hur girişerek çözüme ulaşamayacağız. Bazen fark edilmeden de mekânları geçmek gerekecek.

> Inmost’un arkasında sadece iki kişi var: Rusya’dan artist Alexey Testov ve Ukrayna’dan programcı Andriy Vinchkovskiy. İkili bir süre uzaktan çalışsa da ülkelerinin politik dertlerinden ötürü çözümü Litvanya’da buluşarak bulmuşlar. Belarus’un başkenti Minsk’te düzenlenen konferansta en iyi oyun ödülü para ikramiyesiyle gelince proje ayakta kalmayı başarmış.

INMOST

Tür: Aksiyon Macera

Platform: PC, Nintendo Switch

Yapım: Hidden Layer Games

Dağıtım: Chucklefish

Çıkış Tarihi: 2019

YORUMLAR
Parolamı Unuttum