Beklediğimiz Indie'ler - Knights And Bikes

Bu şovalyeler bisikletsiz yaşayamıyorlar da...

[ Haftalık Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Knights and Bikes’ı bundan uzun bir zaman önce duymuştum ve hemen radarıma almıştım. Kickstarter’dan 126 bin pound toplamayı başarmıştı ama bir türlü istenen tarihte çıkamamıştı. Yakın zamanda betasının da oynanabilir hale gelmesiyle bu sefer gerçekten “çıkması yakın” diyebiliyoruz.

Knights and Bikes, The Goonies gibi gençlikle yetişkinlik arasını işleyen filmler ve Earthbound ve Secret of Mana gibi klasik oyunlardan esinlenmiş bir oyundur cümlesini görüyoruz oyunun Steam sayfasında.


> Knights and Bikes 1980’lerdeki bir İngiliz adasında geçen, el çizimi görsellere sahip bir macera-aksiyon oyunu. Nessa ve Demelza kız kardeşlerini oynadığımız oyunu ister tek başınıza, isterseniz co-op olarak oynayabiliyorsunuz. İki kardeşin de farklı özellikleri mevcut. Nessa, yere vurabilir ya da tekmeleyebilirken Demelza ise frizbisiyle saldırı yapabiliyor. Hatta Nessa’nın vuruş etkisiyle de birleştirebilirse frizbiyi daha uzağa ve daha şiddetli bir şekilde atabiliyor.

> Tabii frizbiyi direk Nessa’nın da üzerine atabilir, çünkü dostlar birbirini sinir etmezse dost oldukları belli olmaz, değil mi? Bu iki hamarat kızımız, çok küçük yaşta tek başlarına Penfurzy adasında maceraya atılıyor. Açık dünya olacak olan bu adada keşfedilecek tarihi eserler, hazineler ve gizler mevcut. Siz bu gizleri ortaya çıkarmaya çalıştıkça tehlike de sizinle beraber geliyor pek tabii. Ama dostluğun ve hayal gücünün de yardımıyla asıl amaç olan efsanevi hazineyi bulma hedefinden hiç şaşılmıyor.

> Dostların özellikleri yukarıda saydıklarımın yanında su balonu ve stereo radyoya da sahip. Bu elementler sadece silah olarak değil, aynı zamanda bulmacaları çözmek için de bir araç. Araç demişken her karakterimizin aynı zamanda açık dünyayı gezebileceği bir bisikleti de olacak. Üstelik bu bisiklet upgrade edilebilir olacak.

> Oyun kendi içerisinde 7 gün sürecek. Her gün farklı bir levele sahip olacak. Eğer açık dünyayı gezmeden oyunu bitirmek isterseniz 5-8 saat arasında oyunu tamamlayabileceksiniz. Ancak açık dünyayı gezmek oyunda biraz önemli yer tutuyor. Farklı yerler keşfettikçe ve bulmacaları çözdükçe çeşitli ödüllere sahip olacaksınız.

> Oyunu geliştiren ekibin geçmişi oldukça başarılı oyunlara dayanıyor. Tearaway ve Tearaway Unfolded’ın kreatif yönetmeni, Ratchet & Clank’in gameplay programcısı,  LittleBigPlanet’in ses yönetmeni bu oyun için bir araya gelmiş. Kadro bu kadar göz doldurucu olunca beklentimiz de yüksek oluyor haliyle.

KNIGHTS AND BIKES

Tür: Aksiyon Macera

Platform: PC, PS4

Yapım: Foam Sword

Dağıtım: Double Fine Presents

Çıkış Tarihi: Henüz Belli Değil

YORUMLAR
Parolamı Unuttum