Beklediğimiz Indie'ler - PRIM

Tim Burton siyah beyaz bir macera oyunu yapsaydı böyle bir şey olurdu

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Ölüm'ün Kızı olmak kolay iş mi sandınız? PRIM Tim Burton esintili grafikleri ve siyah beyaz estetiğiyle son derece sevimli bir oyun olacak gibi duruyor.

> Bir Baba Kız Hikayesi: Ama bu hikayedeki baba Ölüm Meleği Thanatos, kızı ise Prim. Prim her gece aynı rüyayı görüyor, kendisinden yardım isteyen bir insan çocuk. Prim bu çocuğa yardım edebilmek için yanıp tutuşuyor ama babası onun Yaşayanlar Diyarı’na girmesini kesin bir dille yasaklamış. Eh, genç kız bu, hiç babasını dinler mi? Sonradan babasının ne kadar haklı olduğunu anlayacak olsa da…

> Öğretmenden Geliştirici Olur Mu? Oyunun geliştiricisi Jonas Finch gündüzleri Almanya’da bir lisede İngilizce ve Felsefe öğretmenliği yapıyor, boş zamanlarında ise PRIM’i geliştiriyor. Day of the Tentacle ile başlayan adventure aşkı öyle bir noktaya gelmiş ki “ben de benzer bir oyun yapmalıyım” diye yanıp tutuşmaya başlamış. Prim daha önce üç kısa ücretsiz oyun yayınlamış olan Finch’in ilk uzun metrajlı oyunu olacak.

> Tim Burton Mı O? PRIM’in grafiklerini gördüğünüz anda Finch’in ana ilham kaynağını tahmin etmemek imkansız. Oyunun kendisi Monkey Island gibi efsanelerden ve Yunan mitolojisinden esinlense de, grafikler adeta Corpse Bride veya Frankenweenie’den fırlamış gibi duruyor. Zaten demosu için de “Monkey Island, Nightmare Before Christmas’a konuk olmuş” deniyordu, haksız da sayılmazlar.

> Bas Düğmeye Bitir İşi: Oyunun oynanışı tamamen tek düğme üzerine kurulmuş. Bir eşya mı kullanmak istiyorsunuz, sol fare düğmesine tık. Bir eşyayı mı açmak istiyorsunuz, sol fare düğmesine tık. Envanterde bir şeylerle mi yapmak istiyorsunuz, sol fare düğmesine tık. Kulağa basitleştirilmiş gibi gelse de oyunun zorluğunu etkilememiş bir çözüm bu ve tüm oyun deneyiminin de olabildiğine akıcı olmasına odaklanılmış.

>İki Farklı Diyar: Prim macerası sırasında babasını dinlemediği için Yaşayanlar Diyarı’na gidecek ama tüm zamanını orada geçirmeyecek, Ölüler Diyarı ile Yaşayanlar Diyarı arasında sürekli geçişler yapacak. Prim bu diyarlarda sadece gerçek iblislerle değil, içinde saklı olan iblislerle de yüzleşecek. Tüm bu macerası sırasında ona eşlik edecek bir de yardımcısı var, örümcek bacaklarına sahip bir göz :) Çok tatlı, değil mi?

PRIM

Tür: Point'n Click Macera

Platform: PC

Yapım: Common Colors

Dağıtım: Applications Systems Heidelberg

Çıkış Tarihi: 2024

Steam Sayfası: PRIM

YORUMLAR
Parolamı Unuttum