Beklediğimiz Indie'ler - Sea of Stars

Chrono Trigger’ın modern reenkarnasyonu

Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

80’lerin/90’ların kült yapımlarının modern versiyonlarını görmek çok hoşuma gidiyor. Hem eskiyen kısımları törpülenmiş oluyor hem de yeni bir yorum görmüş oluyoruz. Kanadalı Sabotage Studio, 2018’de The Messenger ile bize modern Ninja Gaiden’ın nasıl olacağını çok başarılı bir şekilde göstermişti. Sıradaki hedefleri ise modern Chrono Trigger’ın nasıl olacağını göstermekte.

 > Sea of Stars, tahmin etmesi zor olmayacağı üzere bir sıra tabanlı rol yapma oyunu. Chrono Trigger, Chrono Cross ve Secret of Mana gibi 90’ların önemli RYO’larını örnek almakla kalmayıp görsel tasarımından müziklere, oynanışa kadar bu sevdayı her yerde gösteriyor.

> Güneş ve Ay’ın güçlerini bir araya getirip Eclipse Magic gücünü ortaya çıkarabilen iki Children of Solstice’i (Gündönümü Çocukları) oynayacağımız oyunda amacımız kötü niyetli simyager The Fleshmancer’ı ve onun yaratıklarını temizlemek olacak. Ana karakterlerimiz Valere ve Zale haricinde Garl da oynanabilir karakter olarak. Garl'ın özel bir gücü olmamasına karşın aşçı olması ve savunmacı yanı onu destekçi olarak kullanmamıza yarayacak.  

> Sea of Stars, yine Chrono Trigger’dan gördüğümüz macera/arkadaşlık temasını da önemsiyor. Yer yer gülüp yer yer ağlayıp nihayetinde “Güzel bir deneyimdi be” diyeceğimiz bir oyun olmak istiyor. Bu yüzden oyunda bolca yan karakter ve onların farklı maceralarına da ortak olacağız.

> Sea of Stars, Sabotage Studio’nun önceki oyunu The Messenger ile aynı evrende geçiyor. Kronolojik olarak The Messenger’dan daha önce geçecek olan yapımda tanıdık simalar görmemiz olası. Ayrıca oyunun müzikleri Chrono serisi başta olmak üzere pek çok oyun müziğine imza atmış Yasunori Mitsuda tarafından bestelenecek.

> İlk olarak 2020 Mart’ında Kickstarter kampanyası olarak duyduğumuz yapım, sadece bir günde 133 bin Kanada dolarlık hedefini tutturdu. Toplamda ise 1,6 milyon Kanada doları gibi devasa bir sayıya ulaşan ekip, ek içerikler için belirlediği maksimum hedef olan 750 bin Kanada dolarını da ikiye katlamış oldu. Böylece, bizler de New Game+, kamera arkası belgeseli, oyun içi sinematikler gibi güzelliklerden de faydalanmış olacağız.

SEA OF STARS

Tür: Macera / RYO

Platform: PC, Switch

Yapım: Sabotage Studio

Dağıtım: Sabotage Studio

Çıkış Tarihi: 2022

YORUMLAR
Parolamı Unuttum