Beklediğimiz Indie'ler - Simon the Sorcerer Origins

Yıllar sonra eski dost Simon’la yeniden beraberiz

[ Beklediğimiz Indie'ler köşemizde takip listemizde olan ve çıkmasını sabırsızlıkla beklediğimiz indie oyunları ilgi çekici beş maddede tanıtmaya çalışıyoruz. ]

Simon the Sorcerer benim ilk kez Amiga'da oynadığım ve aynı o dönemin LucasArts macera oyunları gibi hayran kaldığım bir oyundu. Hatta geçen sene oyundaki Swampling tema müziğine övgüler düzdüğüm bir de yazı yazmıştım. Bence arka plana o şarkıyı açın, sonra bu yazıyı okumaya başlayın :)

> Sahi İlk Oyunda Olanlar Neden Olmuştu?: İlk Simon the Sorcerer’ın başında ev ödevinden sıkılan Simon köpeğinin peşinde tavan arasına çıkıyor, burada sandıkta bulduğu kitabın açtığı büyülü geçitten geçerek kendisini bir anda fantastik bir dünyanın içinde buluyordu. Goblinlere yem olmaktan son anda kurtulan Simon’ın başına gelen bu olayların öncesi hakkında cevap bulmamış tüm sorularımız Simon the Sorcerer Origins sayesinde açığa kavuşacak.

> Bu Bir Öncü Oyun: Simon the Sorcerer serisinde bugüne kadar 5 oyun çıktı, 6.sı iptal oldu. İlk ikisi dışında gerek hikâye gerek içerik açısından hiçbiri başarı sağlayamadı. Simon the Sorcerer Origins ise bizi ilk oyundan birkaç hafta öncesine götürecek ve Simon’ın öncü hikayesini kanon olacak şekilde anlatacak.

>Nihayet 2D'ye Geri Döndük: Simon the Sorcerer Origins, tamamen 2D grafikler kullanan bir point and click macera oyunu. Oyunun el çizimi bu grafikleri hem oyunda hem de ara sahnelerde kullanılacak ve ikisi arasında kesintisiz geçişler olacak. Serinin yeni oyunlarındaki o ucube 3D görüntülere veda ediyoruz anlayacağınız.

>Dördüncü Duvar Da Neymiş?: İlk Simon oyununda ejderha ve altınlarla ilgili bir bulmacanın sonunda Simon ekrana bakar ve bize “Elbette altın manyetik değildir” diye uyarıda bulunurdu. Çiftçi olduğunu iddia eden bir grup büyücüye “E ama imlecin altında büyücü yazıyor” diyebilirdik. İşte yeni oyun da bu geleneği devam ettirecek ve Simon gerektiği yerlerde doğrudan bizimle konuşacak.

>Tanıdık İsimler, Bilindik Sesler: Oyunun geliştiricisi Smallthing, ilk Simon oyunundan çok sayıda karakterle bu oyunda da karşılaşacağımızı, hatta “bir kez daha ilk kez tanışacağımızı” söylüyor. Simon’ı yeniden seslendirmesi için Chris Barrie ile görüşmeler sürüyor ve orijinal oyundaki seslendirme sanatçılarının önemli bir kısmını bu oyunda da görmemizi sağlamaya çalışıyorlarmış. Sadece bu da değil, oyunun müzikleri arasında da orijinal oyunlardan unutulmaz bazı müzikler bulunacakmış, hatta “bir de büyük sürprizimiz var” diyorlar. Merak etmeyelim de ne yapalım?

SIMON THE SORCERER ORIGINS

Tür: Point'n Click Macera

Platform: PC

Yapım: Smallthing Studios

Dağıtım: Leonardo Interactive

Çıkış Tarihi: 28 Mart 2023

Steam Sayfası: Simon the Sorcerer Origins

YORUMLAR
Parolamı Unuttum